Actualitate

„Salvaţi copiii de o comunistă coruptă!”. La ARTICO se învârt mii de euro

Aceasta este învinuită de corupţie, şi deoarece ar avea acoperire politică, nu este pedepsită.

Acest lucru reiese dintr-un mesaj venit pe adresa TIMPULUI, cu titlul: „Corupţia înfloreşte la centrul pentru copii Artico. Salvaţi copiii de o comunistă coruptă!”. Autorii mesajului respectiv relatează despre un caz fără precedent, în care este descris modul cum directoarea Centrului colectează sume impunătoare de bani de la părinţi, iar o parte dintre aceştia ajung în buzunarul propriu.

„Directoarea Aurelia Hâncu obligă profesorii să adune bani de la părinţi câte cel puţin 200 de euro pentru fiecare copil ca să participe la competiţii de dans peste hotare. Dintre cei 4000 de euro adunaţi pentru un festival în Turcia, care a avut loc în vara 2011, peste 1400 euro din aceşti bani ajung în propriul buzunar şi al persoanelor din anturajul său, fapt confirmat de însăşi directoarea Hâncu”. În confirmarea celor scrise, este ataşată şi o înregistrare audio.

„Directoarea le mai spune profesorilor să cumpere o ladă cu cognac şi alte băuturi alcoolice pentru distracţiile din cadrul festivalului în Turcia, la care au participat peste 20 de copii din Moldova. Tot ea povesteşte despre desfrânarea care are loc în timpul festivalurilor de peste hotare când o fetiţă a riscat să rămână însărcinată. Mai mult, Hâncu povesteşte cum a corupt organizatorii din Turcia cu câteva sute de euro”, se mai menţionează în mesaj.

Şi TIMPUL a scris anterior despre fărădelegile care se petrec la CRCT, despre cum conducerea Centrului cheltuieşte anual zeci de mii de lei din bugetul public în favoarea bugetului personal. (Citiţi articolul „Revoltă printre suflete moarte”, publicat în decembrie 2009).
Se spune că Aurelia Hâncu are acoperire politică, iar viziunile ei se schimbă odată cu schimbarea guvernării – de la comunişti, la democraţi şi invers.

Telefoanele la care poate fi găsită directoarea CRCT, Aurelia Hâncu, nu sunt, cel puţin la moment, disponibile. Astfel, deocamdată ea nu a comentat acuzaţiile care îi sunt aduse. Vom reveni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *