Actualitate

Salvatorii continuă campania de prevenire a înecurilor

Cele mai recente instruiri au avut loc pe malurile lacurilor din raioanele Rezina și Rîșcani, dar și în taberele de vară pentru copii din localitățile Șapte Bani și Saharna. În urma ultimelor acțiuni au fost instruiți peste 600 de persoane, dintre care majoritatea sînt copii. Salvatorii i-au informat pe oameni împărțînd pliante informative și au comunicat despre riscurile în cazul nerespectării regulilor de comportament pe apă, dar și despre acordarea primului ajutor în cazul unei situații de înec.

Oamenii sînt rugați să înoate doar în bazine acvatice amenajate cu stații de salvare și să supravegheze strict minorii. Totodată, salvatorii avertizează persoanele să nu consume băuturi alcoolice atunci cînd merg la scăldat.

Campania pentru prevenirea înecurilor are drept scop reducerea accidentelor pe apă în perioada estivală. De la lansarea campaniei, salvatorii au instruit peste 1400 de persoane din Republica Moldova. Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului 2018, s-au înecat 36 de persoane, între care 8 copii.

Sursa: noi.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *