Astăzi 21 Octombrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 08:39
Abonamente

Ultima oră 11 Octombrie 2018, ora 13:40

Salvatorii și-au încheiat intervenția în blocul locativ din bulevardul Moscova

Marime Font

Salvatorii au finalizat lucrările de intervenție pentru demontarea construcțiilor instabile de la etajele afectate de deflagrația produsă în blocul locativ din bulevardul Moscova, 11/5. Acțiunile neîntrerupte ale angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au durat cinci zile și au fost finalizate în seara zilei de miercuri, 10 octombrie, transmite IPN.

Angajații IGSU au întreprins lucrări de deblocare a plitelor de beton de la etajele 14, 15, 16 și 17. Salvatorii au recuperat pentru localnici o parte din bunurile pierdute sub ruine și au asigurat pătrunderea acestora la etajele mai puțin afectate.

În deflagrația produsă în seara de 6 octombrie, și-au pierdut viața patru persoane, printre care o femeie de 30 de ani și fiul ei de patru ani. De asemenea, la spital a murit un bărbat în vârstă de 77 de ani, iar ulterior din ruine a fost recuperat corpul neînsuflețit al soției sale. Ambii, cetățeni ai Israelului, erau veniți în vizită la fiul lor, care locuia în același bloc, în altă scară.După explozie, mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, inclusiv un pompier care se află la recuperare în Spitalul militar republican al MAI. În stare gravă rămâne o femeie, în apartamentul căreia se presupune că s-a produs deflagrația.

Solicitată de IPN, ofițerul de presă al Institutului de Medicină Urgentă, Cristina Gorea, a declarat că pacienta este în continuare internată în Secția reanimare, în stare gravă, fiind conectată la respirație artificială. Femeia a suportat câteva intervenții pentru stabilizarea unor fracturi pe care le-a suferit pe lângă combustiile pe care le-a suferit.

În derulare este urmărirea penală în baza articolului 149 din Codul Penal: lipsirea de viață din imprudență, care se pedepsește cu închisoare de până la șase ani și articolul 293: încălcarea regulilor de evidență, păstrare, transportare și folosire a substanțelor ușor inflamabile sau corozive, care se pedepsește cu amendă în mărime de la 850 la 1350 de unități convenționale, muncă neremunerată în folosul comunității sau cu închisoare de până la trei ani.

Sursa: IPN 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Octombrie 2018, ora: 06:46 de Iurie Colesnic

În culisele Istoriei UN ROMAN ACOPERIT DE MISTER...

UN ROMAN ACOPERIT DE MISTER...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Octombrie 2018, ora: 17:20

Surse politice: Iohannis convoacă partidele parlamentare la consultări pe tema Justiției

Surse politice: Iohannis convoacă partidele parlamentare la consultări pe tema Justiției

 Președintele Klaus Iohannis va convoca, săptămâna viitoare, la Cotroceni, partidele parlamentare pentru a discuta pe tema situației Justiției, afirmă surse politice. Azi, Iohannis i-a cerut demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader. Acesta a refuzat să demisioneze.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Octombrie 2018, ora: 11:49

ALERTĂ în Marea Neagră: Forţele canadiene au interceptat un avion de luptă rusesc în apropierea României

ALERTĂ în Marea Neagră: Forţele canadiene au interceptat un avion de luptă rusesc în apropierea României

 Departamentul canadian al Apărării a anunţat că avioanele de luptă ale forţelor canadiene, aflate în România, au interceptat o aeronavă rusească de luptă în spaţiul aerian al Mării Negre, în apropierea graniţelor NATO, relatează site-ul de ştiri The...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 21 Octombrie 2018, de Dan Nicu

Ortodoxia ucraineană liberă – o speranţă pentru Basarabia

Scufundaţi în cotidianul nostru lipsit momentan de evenimente majore, tindem să nu dăm atenţie evoluţiilor geopolitice istorice, care au loc în aceste săptămâni în regiunea noastră.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 21 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Cel ce judecă va fi judecat

Nu vreau să reiau de la cap la coadă aceleași discuții, aceleași învățăminte evanghelice și patristice, care ne cer foarte răspicat un lucru: să nu judecăm. Și totuși nu ne putem abține. Credem că pe toate le cunoaștem, că suntem în măsură să luăm piatra și să lovim.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Interimatul – o situație de luat în seamă?

Știm noi foarte bine cum merg treburile din patru în patru ani. Toate partidele de la putere se apucă de proiecte în ultimul an de mandat. Și se apucă serios.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

De ce la moldoveni omul rău îl conduce pe omul frumos?

Din punct de vedere lingvistic, antonimul omului frumos e omul urât, din punctul de vedere al moralei însă antonimul omului frumos e omul rău.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Să fie paradis

Săptămâna aceasta am fost la o întâlnire cu fascinantul scriitor Matei Vișniec în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, ediția a III-a, de la Chișinău, unde a fost proiectat filmul documentar „Parisul lui Matei”, realizat de TVR Iași.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Octombrie 2018, de Dan Nicu

Tiraspol-Chişinău: rachete contra concesii

Începând de marţi, 9 octombrie, automobilele înmatriculate în regiunea transnistreană sunt admise în traficul internaţional, primind „plăci neutre”, aprobate de Chişinău.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească) Deschide, mândruță, ușa Că răsare Găinușa…

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Cultura sarmalelor

Pe 23 septembrie, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” a avut loc un eveniment, organizat de Asociația Bibliotecarilor din Moldova, Programul Novateca, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Biblioteca...

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md