Ultima oră

Samsung îşi construieşte o uzină de chipuri în valoare de 15 miliarde de dolari

Samsung, cel mai mare producător mondial de chipuri de memorie, smartphone-uri şi televizoare, a precizat că noua facilitate de producţie îi va permite să-şi majoreze competitivitatea în industria semiconductorilor, care înregistrează o creştere constantă ca urmare a creşterii cererii pentru dispozitive mobile.

Noua uzină va fi amplasată la Pyeongtaek, la aproximativ 75 de kilometri sud de Seul, iar lucrările de construcţie vor începe în prima jumătate a anului următor pentru a se încheia doi ani mai târziu. Grupul sud-coreean a adăugat că noua uzină va produce fie chipuri de memorie, fie chipuri de sistem, o decizie finală în acest sens depinzând de condiţiile de pe piaţă.

Analiştii intervievaţi de Reuters estimează că, în trimestrul iulie-septembrie 2014, Samsung a realizat un profit operaţional de 5,24 miliarde de dolari, cea mai slabă performanţă din ultimii trei ani. Unii analişti sunt de părere că divizia de semiconductori va raporta profituri mari în trimestrul al treilea, în condiţiile în care marja de profit generată de operaţiunile din domeniul smartphone-urilor se reduce rapid.

Sursa: economica.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *