Astăzi 19 Februarie 2019, Marţi - Ultima actualizare la 18 Februarie 2019
Abonamente

Actualitate 15 Mai 2017, ora 12:52

Săptămâna egalității și diversității începe la Chișinău. Programul Festivalului comunității LGBT „Moldova Pride”

Marime Font

În perioada 16 - 21 mai, la Chișinău se va desfășura ediţia a 16-a a Festivalului comunităţii LGBT „Moldova Pride”. Potrivit organizatorilor, la evenimentele organizate cu această ocazie sunt invitați toți cei liberi și toate cele libere de homofobie, transfobie și prejudecăți.

Mai mult, intrarea la toate evenimentele organizate în perioada festivalului este liberă, iar programul poate fi văzut mai jos.

16 mai, marți
19.00 – 21.00 Deschiderea Festivalului, arborarea drapelului. În fiecare an, Festivalul comunității LGBT „Moldova Pride” începe cu arborarea drapelului. În acest an, onoarea de a ridica drapelul festivalului îi revine primului președinte al Centrului de Informații GENDERDOC-M, Alexei Marcicov, și a președintei actuale, Polina Ceastuhina.


Cuvânt de salut: E.S. Ambasadoare Signe Burgstaller, Ambasada Suediei la Chișinău, și Roy Hans, Oficiul Ambasadei Țărilor de Jos la Chișinău, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit.
Locul evenimentului: Sediul Centrului GENDERDOC-M, str. Valeriu Cupcea nr.72/1.

17 mai, miercuri
18.00 – 19.00 Expoziția NO SILENCE de Carolina Dutka. NO SILENCE este un proiect de fotografie documentară, interzis în regiunea transnistreană, un proiect dedicat problemelor comunităţii LGBT din acest teritoriu. Proiectul de fotografie documentară NO SILENCE reflectă existența comunității LGBT în regiunea transnistreană şi face publică o parte din istoriile reprezentanților săi din teritoriu.
Locul evenimentului: Propaganda Cafe, str. Șciusev nr.70

19.00 – 21.00 Dezbateri „Persoane LGBT: Dreptul de a alege și de a fi ales”. Tema dreptului persoanelor LGBT de a-și exprima public opiniile politice a fost pe larg discutată în toamna anului 2016, în timpul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Aceasta este motivul pentru organizarea acestor dezbateri – pentru a discuta subiectul din toate punctele de vedere.
Locul evenimentului: Propaganda Cafe, str. Șciusev nr.70

18 mai, joi
15.00 – 17.00 Prezentarea raportului privind discursul de ură împotriva persoanelor LGBT. Pe parcursul anului a fost monitorizată mass-media locală, care a prezentat subiecte legate de persoane LGBT. Rezultatele analizei materialelor colectate vor fi prezentate la acest eveniment.
Locul evenimentului: Summit Events, str. Tighina nr.49/3

19.30 – 21.00 Spectacol CLEAR HISTORY. Producție de Nicoleta Esinencu, Doriana Talmazan, Irina Vacarciuc
CLEAR HISTORY este un spectacol despre trecutul recent al Moldovei, cu crearea ghetourilor și lagărelor de concentrare pentru evrei sau deportarea acestora în Transnistria, un trecut ce pare a fi total necunoscut tinerei generații și complet ignorat sau poate chiar ascuns cu grijă de către cei din generația-martor al acestor evenimente.
Locul evenimentului: Teatrul Spălătorie, str. Eminescu nr.72.

19 mai, vineri
12.00 – 18.00 Conferința „Campanii informaționale – instrumente eficiente în promovarea drepturilor LGBT” . În cadrul conferinței se vor analiza și discuta campaniile de informare din țările Parteneriatului Estic al UE și Rusia ca fiind unul dintre cele mai eficiente instrumente pentru aducerea schimbării sociale și care pledează pentru egalitatea persoanelor LGBT. Bazându-ne pe succesele Campaniei sociale „Fără Frică” din 2016 a Centrului GENDERDOC-M, ne-am dori să împărtășim din experiența noastră cu omologii noștri din regiune și să auzim succesele precum și eșecurile campaniilor de informare organizare în țările respective.
Locul evenimentului: Jazz Hotel, str. Vlaicu Pârcălab nr.72

22.00 – 04.00 Serata demnității LGBT. În această seară vă invităm să sărbătorim împreună diversitatea și egalitatea. De asemenea, la Serata demnității, șase experți și aliați ai comunității LGBT din Moldova vor fi, în mod tradițional, premiați pentru promovarea egalității LGBT și contribuirea la dezvoltarea mișcării LGBT locale.
Locul evenimentului: Rust Club, str. Mircea cel Bătrîn nr.3

20 mai, sâmbătă
14.00 –22.00 Pride Park din curte. Pride Park este o zonă comunitară liberă de homofobie și transfobie, pentru comunicare și muzică, cu activități culturale și informaționale, ateliere și discuții în aer liber.

Locul evenimentului: Funky Mamaliga Hoste, Str. Mihail Kogalniceanu 16.
22.00 – 04.00 Queer Party 27 #GlitterPower. Unica serată queer-feministă din Chișinău revine cu a 27-a ediție desfășurată în cadrul Festivalului comuntiții LGBT „Moldova Pride 2017”. Vă așteaptă mulți sclipici de la care nu vă veți putea spăla timp de o săptămână.
Locul evenimentului: teatru-spălătorie, str. Eminescu, 72.

21 mai, duminică
12.00 – 13.00 Marșul Fără Frică. Marșul de solidaritate „Fără Frică 2017” va fi un manifest în susținerea diversității. Suntem diferiți și egali în drepturi, suntem frumoși și puternici anume prin diversitate. Suntem liberi, deoarece suntem Fără Frică.

22.00 – 04.00 Safer Sex Promotion Party. Centrul de Informații GENDERDOC-M vă invită la petrecerea de încheiere a festivalului „Moldova Pride 2017” intitulată „Safer Sex Promotion Party”. Este serată pentru promovarea comportamentului sexual protejat și conștient între persoanele LGBT. Toți cei care doresc să-și afle statutul HIV vor putea face un test rapid, care durează mai puțin de 15 minute.
Locul evenimentului: Stalker Club, str. Sadoveanu nr.19 

Mai multe detalii găsiți aici.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 20:18

"Electroșoc", "semnal foarte negativ" .... După recenta arestare a unor investitori occidentali, acuzați de fraudă, mediul de afaceri din Rusia se teme de consecințe dezastruoase în ceea ce privește finanțările externe, de care țara are nevoie cu disperare...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 20:16

Partidul Democrat din Moldova se bucură de cea mai mare apreciere din partea cetățenilor țării. 39 la sută dintre participanții la un sondaj realizat de compania americană Lake Research Partners și cea locală IMAS au dat note de la 7 la 10 activității PDM. Ratingul democraților a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 20:15

Președintele Comitetului Internațional al Consiliului Federației Federației Ruse, Konstantin Kosacev, l-a avertizat pe secretarul britanic al apărării, Gavin Williamson, care a anunțat recent planurile de sporire a prezenței militare în Arctica, că ”rusofobia este...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 20:13

PDM va promova un sistem de ȋnvățământ bazat pe colaborare ȋntre toate parțile implicate și va pune tot mai mare accent pe o educație modernă și de calitate. Declarația aparține liderului democrat Vlad Plahotniuc și a fost făcută după o întrevedere cu profesorii de la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 17:42

Struțo-cămila denumită ACUM se va transforma într-un monstru cu trei capete, după alegerile parlamentare din 24 februarie. Jurnalistul unionist ion Mischevca scrie, într-o postare pe Facebook, că cei din binomul PAS-PPDA nu-și doresc decât să ajungă la treuca puterii și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 17:38

A devenit la modă, în ultimul timp, ca în presa opoziției de dreapta și de stânga să apară tot felul de personaje dubioase, care au o singură misiune – să arunce cu noroi în guvernare. De regulă, este vorba de indivizi cu un bogat trecut penal. Mai mult, se...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 17:18

Ultimul sondaj din această campanie electorală, realizat de cunoscuta companie de cercetări sociologice IMAS, îl cotează pe președintele Partidului Politic ȘOR, primarul (degrevat) de Orhei, Ilan Șor, drept cel mai popular lider al opoziției din Republica Moldova. De asemenea,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 17:09

De acum înainte, sosirea mașinei de urgență va fi mai rapidă și accesibilă. Recent, a fost lansată o aplicaţie care transmite cu exactitate locaţia solicitantului de serviciul 112.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 15:44

Proiectul de interconectare energetică dintre Republica Moldova și România, implementat prin prelungirea gazoductului Iași-Ungheni, până la Chișinău, este unul de interes național și de importanță strategică pentru Republica Moldova. Declarația aparține premierului Pavel...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 14:51

Blocul ACUM nu va mai exista, după ce va ajunge în Parlament, ci se va separa în două sau chiar trei fracțiuni. Declarația aparține vicepreședintelui PAS, Mihai Popșoi, și a fost făcută pentru postul de televiziune TV 8.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 14:47

Democrații continuă să-și îmbunătățească scorul electoral, în timp ce socialiștii și blocul ACUM scad dramatic. Acest lucru rezultă din sondajul realizat de compania americană Lake Research Partners în parteneriat cu IMAS din Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 14:15

La Chișinău a fost inaugurat astăzi șantierul de construcție a interconectorului de gaze naturale între România și Republica Moldova pe direcția Ungheni-Chișinău. Lucrările ar putea să fie finalizate până la sfârșitul anului 2019 și costă în jur de 93...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 13:40

Chișinăuienii vor avea cel mai mare parc de distracții nu doar din Republica Moldova, dar din întreaga Europă de Est. Iar acest lucru nu ține de viitorul îndepărtat, ci poate fi realizat chiar anul viitor. Singura condiție este ca la alegerile din Chișinău să învingă...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 13:39

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, este politicianul cu cea mai spectaculoasă creștere a încrederii din partea moldovenilor. Potrivit sondajului realizat de compania americană Lake Research Partners în parteneriat cu IMAS din Moldova, Plahotniuc a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 13:09

Descinderi la Magazinul Nr.1 din Capitală.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 13:04

Președintele Partidului Regiunilor din Republica Moldova, Alexandr Kalinin a susținut astăzi o conferință de presă, în cadul căruia a făcut publice informații despre modul în care profită Igor Dodon de interdicțiile rușilor pentru exportul mărfurilor moldovenești. Acesta...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 18 Februarie 2019, ora: 12:40 de Mihaela Culcinschi

Șeful statului ar putea fi acuzat de tergiversarea eliberării din Afganistan a ostaticilor Lionel Buruiană și Mihail Crihan

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 12:11

Rusia a luat ”o pauză” până la sfârșitul alegerilor prezidențiale din Ucraina și nu vrea să participe la negocierile pentru a rezolva conflictul din Donbas, a declarat Reprezentantul Special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, pe marginea conferinței de securitate...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 11:45

O curte de justiție din Federația Rusă a decis prelungirea până la jumătatea lunii aprilie mandatului de arestare a lui Michael Calvey, fondator al uneia dintre cele mai mari firme de private equity din Rusia, acuzat de fraudă. Investzițiile fondului erau mai ales în domeniul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 11:41

 Aproximativ 40 de curți ale blocurilor multietajate din municipiul Orhei au fost modernizate și reparate „de la zero” în cadrul proiectului „Operațiunea Curtea”, lansat de administrația localității în primăvara anului trecut.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 11:18

Guvernarea PDM va continua să investească în fiecare treaptă a sistemului de învățământ. Declarația aparține liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și a fost făcută în cadrul unei întâliric cu colectivul grădiniței „Povestea”...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 10:51

Preocuparea PSRM și a liderului informal al acestora, Igor Dodon, pentru investigarea fraudei bancare sunt doar praf în ochii alegătorilor. Acest lucru este confrmat și de faptul că socialiștii promovează pe circumscripția uninominală Anenii Noi un candidat care a fost implicat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 10:16

Liderul de la Condrița, Igor Dodon împlinește azi, 18 februarie, 44 de ani! Serviciul de presă „a dezvăluit” că șeful statului deja a primit primele felicitări din partea oficialilor, făcându-le publice pe cele ale președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 09:55

Guvernul României oferă 10 milioane de euro pentru amenajarea albiei râului Bîc

Guvernul României oferă 10 milioane de euro pentru amenajarea albiei râului Bîc

Guvernul României acordă municipalității Chișinău un grant de zece milioane de euro pentru curățarea râului Bâc. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 09:33

Berlin: ”A fost nevoie de o agresiune militară împotriva Ucrainei, pentru a schimba cursul Europei”

Berlin: ”A fost nevoie de o agresiune militară împotriva Ucrainei, pentru a schimba cursul Europei”

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, promite că, în ciuda tuturor piedicilor, Germania va majora bugetul apărării la un nivel de 2% din PIB. Delcaratia a fost facuta de ministrul german la Conferința de Securitate de la München, scrie „Adevărul european”.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)