Astăzi 22 Aprilie 2019, Luni - Ultima actualizare la ora 17:23
Abonamente

Actualitate 15 Mai 2017, ora 12:52

Săptămâna egalității și diversității începe la Chișinău. Programul Festivalului comunității LGBT „Moldova Pride”

Marime Font

În perioada 16 - 21 mai, la Chișinău se va desfășura ediţia a 16-a a Festivalului comunităţii LGBT „Moldova Pride”. Potrivit organizatorilor, la evenimentele organizate cu această ocazie sunt invitați toți cei liberi și toate cele libere de homofobie, transfobie și prejudecăți.

Mai mult, intrarea la toate evenimentele organizate în perioada festivalului este liberă, iar programul poate fi văzut mai jos.

16 mai, marți
19.00 – 21.00 Deschiderea Festivalului, arborarea drapelului. În fiecare an, Festivalul comunității LGBT „Moldova Pride” începe cu arborarea drapelului. În acest an, onoarea de a ridica drapelul festivalului îi revine primului președinte al Centrului de Informații GENDERDOC-M, Alexei Marcicov, și a președintei actuale, Polina Ceastuhina.


Cuvânt de salut: E.S. Ambasadoare Signe Burgstaller, Ambasada Suediei la Chișinău, și Roy Hans, Oficiul Ambasadei Țărilor de Jos la Chișinău, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit.
Locul evenimentului: Sediul Centrului GENDERDOC-M, str. Valeriu Cupcea nr.72/1.

17 mai, miercuri
18.00 – 19.00 Expoziția NO SILENCE de Carolina Dutka. NO SILENCE este un proiect de fotografie documentară, interzis în regiunea transnistreană, un proiect dedicat problemelor comunităţii LGBT din acest teritoriu. Proiectul de fotografie documentară NO SILENCE reflectă existența comunității LGBT în regiunea transnistreană şi face publică o parte din istoriile reprezentanților săi din teritoriu.
Locul evenimentului: Propaganda Cafe, str. Șciusev nr.70

19.00 – 21.00 Dezbateri „Persoane LGBT: Dreptul de a alege și de a fi ales”. Tema dreptului persoanelor LGBT de a-și exprima public opiniile politice a fost pe larg discutată în toamna anului 2016, în timpul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Aceasta este motivul pentru organizarea acestor dezbateri – pentru a discuta subiectul din toate punctele de vedere.
Locul evenimentului: Propaganda Cafe, str. Șciusev nr.70

18 mai, joi
15.00 – 17.00 Prezentarea raportului privind discursul de ură împotriva persoanelor LGBT. Pe parcursul anului a fost monitorizată mass-media locală, care a prezentat subiecte legate de persoane LGBT. Rezultatele analizei materialelor colectate vor fi prezentate la acest eveniment.
Locul evenimentului: Summit Events, str. Tighina nr.49/3

19.30 – 21.00 Spectacol CLEAR HISTORY. Producție de Nicoleta Esinencu, Doriana Talmazan, Irina Vacarciuc
CLEAR HISTORY este un spectacol despre trecutul recent al Moldovei, cu crearea ghetourilor și lagărelor de concentrare pentru evrei sau deportarea acestora în Transnistria, un trecut ce pare a fi total necunoscut tinerei generații și complet ignorat sau poate chiar ascuns cu grijă de către cei din generația-martor al acestor evenimente.
Locul evenimentului: Teatrul Spălătorie, str. Eminescu nr.72.

19 mai, vineri
12.00 – 18.00 Conferința „Campanii informaționale – instrumente eficiente în promovarea drepturilor LGBT” . În cadrul conferinței se vor analiza și discuta campaniile de informare din țările Parteneriatului Estic al UE și Rusia ca fiind unul dintre cele mai eficiente instrumente pentru aducerea schimbării sociale și care pledează pentru egalitatea persoanelor LGBT. Bazându-ne pe succesele Campaniei sociale „Fără Frică” din 2016 a Centrului GENDERDOC-M, ne-am dori să împărtășim din experiența noastră cu omologii noștri din regiune și să auzim succesele precum și eșecurile campaniilor de informare organizare în țările respective.
Locul evenimentului: Jazz Hotel, str. Vlaicu Pârcălab nr.72

22.00 – 04.00 Serata demnității LGBT. În această seară vă invităm să sărbătorim împreună diversitatea și egalitatea. De asemenea, la Serata demnității, șase experți și aliați ai comunității LGBT din Moldova vor fi, în mod tradițional, premiați pentru promovarea egalității LGBT și contribuirea la dezvoltarea mișcării LGBT locale.
Locul evenimentului: Rust Club, str. Mircea cel Bătrîn nr.3

20 mai, sâmbătă
14.00 –22.00 Pride Park din curte. Pride Park este o zonă comunitară liberă de homofobie și transfobie, pentru comunicare și muzică, cu activități culturale și informaționale, ateliere și discuții în aer liber.

Locul evenimentului: Funky Mamaliga Hoste, Str. Mihail Kogalniceanu 16.
22.00 – 04.00 Queer Party 27 #GlitterPower. Unica serată queer-feministă din Chișinău revine cu a 27-a ediție desfășurată în cadrul Festivalului comuntiții LGBT „Moldova Pride 2017”. Vă așteaptă mulți sclipici de la care nu vă veți putea spăla timp de o săptămână.
Locul evenimentului: teatru-spălătorie, str. Eminescu, 72.

21 mai, duminică
12.00 – 13.00 Marșul Fără Frică. Marșul de solidaritate „Fără Frică 2017” va fi un manifest în susținerea diversității. Suntem diferiți și egali în drepturi, suntem frumoși și puternici anume prin diversitate. Suntem liberi, deoarece suntem Fără Frică.

22.00 – 04.00 Safer Sex Promotion Party. Centrul de Informații GENDERDOC-M vă invită la petrecerea de încheiere a festivalului „Moldova Pride 2017” intitulată „Safer Sex Promotion Party”. Este serată pentru promovarea comportamentului sexual protejat și conștient între persoanele LGBT. Toți cei care doresc să-și afle statutul HIV vor putea face un test rapid, care durează mai puțin de 15 minute.
Locul evenimentului: Stalker Club, str. Sadoveanu nr.19 

Mai multe detalii găsiți aici.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 22 Aprilie 2019, ora: 17:23

Președintele rus Vladimir Putin nu-l va felicita oficial pe președintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski după victoria clară obținută în weekend în alegeri,a transmis luni Kremlinul potrivit Moscow Times. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Aprilie 2019, ora: 17:22

Într-un număr de 60 de regiuni dintr-un total de 85 de regiuni ale Rusiei a fost înregistrat un declin demografic, transmite RIA „Știri”, potrivit datelor statistice.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Aprilie 2019, ora: 17:21

Mai mult de douăzeci de persoane au fost rănite în timpul ciocnirilor dintre poliție și protestatarii ceceni împotriva construcției unei centrale hidroelectrice în Cheile Pankisi din Georgia, zona locuita predominant de ceceni.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Aprilie 2019, ora: 17:20

 Aliaţii politici de la Bruxelles ai binomului PAS-PPDA îi atenţionează pe Maia Sandu şi Andrei Năstase asupra inoportunităţii crearăii unei alianţe cu PSRM, în Parlament. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Aprilie 2019, ora: 17:18

În pofida unor pronosticuri apocaliptice ale opoziţiei, datoria publică s-a diminuat cu 164 milioane de lei în primul trimestru al anului 2019. Ministrul Finanţelor Ion Chicu a spulberat, într-o postare pe Facebook, speculaţiile despre pretinsele împrumuturi masive ale...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Aprilie 2019, ora: 13:15

O investigație a prestigioasei publicații britanice The Sunday Times scoate la iveală noi conexiuni dintre raiderul numărul 1 în CSI, Veaceslav Platon și președintele Fundației Open Dialog (FOD), Ludmila Kozlovska, expulzată din UE, la cererea Poloniei, pentru legături cu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Aprilie 2019, ora: 13:14

După patru ani de cădere, volumul de credite acordat economiei de către sectorul bancar și nebancar a înregistrat o creștere de 4,4 miliarde lei, în 2018. Astfel, nivelul volumul creditelor a revenit la nivelul de până la criza din sistemul bancar.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Aprilie 2019, ora: 10:19

Focul HARIC de la Ierusalim - minune sau înşelătorie?

Focul HARIC de la Ierusalim - minune sau înşelătorie?

An de an, cu ocazia Paştelui ortodox, credincioşii se bucură de ceea ce ei numesc minunea Sfintei Lumini. Acest eveniment miraculos se petrece an de an în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare,...

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 22 Aprilie 2019, ora: 09:28

Suma creditelor oferite tinerilor și familiilor în cadrul Programului guvernamental “Prima Casă” a depășit 1 miliard de lei, iar valoarea găranțiilor de stat depăşeşte 500 de milioane de lei. Datele Guvernului mai arată că, în total, peste două mii de familii...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Aprilie 2019, ora: 09:03

În ianuarie-martie 2019, Moldova a importat din Ucraina bere în sumă de 1 milion 067 mii USD, clasându-se pe locul 2 în ceea ce privește importurile acesteia, cu o cotă de 15,81% din total.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Aprilie 2019, ora: 09:00 de George Mârzencu

Zile și nopți de groază în satul Lopatnic / Pentru viol în grup şi alte perversiuni, comuniştii sovietici erau pedepsiţi în cel mai rău caz cu excluderea din partid

Zile și nopți de groază în satul Lopatnic / Pentru viol în grup şi alte perversiuni, comuniştii sovietici erau pedepsiţi în cel mai rău caz cu excluderea din partid Din editia print

După 6 și 7 iulie 1949, când o mare parte a basarabenilor a fost încărcată în vagoane și trimisă în Siberia, comuniști de tot soiul au rămas stăpâni pe gospodăriile confiscate și s-au apucat să bea și să mănânce din agoniseala celor deportați....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Aprilie 2019, ora: 08:59

Din cauza inflaţiei care se preconizează că va ajunge la opt milioane de procente în acest an, Venezuela şi-a câştigat titlul de cea mai slabă economie din lume. Naţiunea sud-americană a ocupat poziţia de top în cadrul clasamentului Misery Bloomberg, care...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Aprilie 2019, ora: 08:23

Actorul de comedie Volodimir Zelenski, nou intrat în politică, a obţinut duminică o victorie zdrobitoare în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Ucraina în faţa preşedintelui în exerciţiu Petro Poroşenko, reflectând amploarea nemulţumirii...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Aprilie 2019, ora: 08:21

Continuă să crească bilanţul masacrului din Sri Lanka unde, potrivit autorităţilor, extremişti religioşi au atacat biserici şi hoteluri în duminica de Paşte.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Aprilie 2019, ora: 08:20

Milioane de persoane folosesc combinația „123456” ca parolă pentru conturile lor, potrivit unei analize realizate de Centrul Național pentru Securitate Cibernetică din Marea Britanie.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 22 Aprilie 2019, ora: 07:15

Horoscopul zilei de 22 aprilie 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 22 aprilie 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 22...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Aprilie 2019, ora: 01:47

Oamenii de știință au explicat care sunt beneficiile în a avea o pisicuță ca animal de companie.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Aprilie 2019, ora: 08:34

Președintele Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, a criticat miercuri Guvernul rus pentru că nu ia măsurile necesare în regiunea transnistreană, scrie Deschide.md.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Aprilie 2019, ora: 08:21

Ieri am citit o scrisoare a unui basarabean exilat în oraşul Verholens. 

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 21 Aprilie 2019, ora: 08:13

Horoscopul zilei de 21 aprilie 2119 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 21 aprilie 2119 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 21...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Aprilie 2019, ora: 07:18

FLORII. Tradiția spune că nu e bine să plantezi pomi înainte de Sărbatoarea Intrării Domnului în Ierusalim. Puieții care sunt băgați în pământ în această săptămână nu vor da roade. Indicat este să plantăm flori în săptămâna ce...

( ) Citeşte tot articolul

Film 21 Aprilie 2019, ora: 05:18

Lungmetraje regizate de Jim Jarmusch, Pedro Almodovar, Jean Pierre şi Luc Dardenne, Ken Loach şi Corneliu Porumboiu au fost incluse în competiţia pentru prestigiosul trofeu Palme d'Or la ediţia de anul acesta, a 72-a, a Festivalului de Film de la Cannes, au anunţat, joi, organizatorii...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Aprilie 2019, ora: 04:47

Multe persoane se bucură să bea ceai, cafea sau alte băuturi fierbinţi. O cercetare publicată International Journal of Cancer arată însă că un astfel de obicei este riscant.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Aprilie 2019, ora: 07:46

Wafa şi Maha al-Subaie, două surori care au fugit din Arabia Saudită şi au ajuns în Georgia susţin că au fost tratate ca sclave în regat, scrie BBC.

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 20 Aprilie 2019, ora: 07:44

FLORII, obiceiuri și tradiții. De Florii, creștinii ortodocși sărbătoresc intrarea lui Iisus în Ierusalim. Tot atunci sunt sărbătoriți cei care poartă nume de flori. În acest an, sărbătoarea este pe 21 aprilie și se celebrează în duminica dinaintea Paștelui....

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)