Astăzi 20 Septembrie 2019, Vineri - Ultima actualizare la ora 12:39
Abonamente

Actualitate 15 Mai 2017, ora 12:52

Săptămâna egalității și diversității începe la Chișinău. Programul Festivalului comunității LGBT „Moldova Pride”

Marime Font

În perioada 16 - 21 mai, la Chișinău se va desfășura ediţia a 16-a a Festivalului comunităţii LGBT „Moldova Pride”. Potrivit organizatorilor, la evenimentele organizate cu această ocazie sunt invitați toți cei liberi și toate cele libere de homofobie, transfobie și prejudecăți.

Mai mult, intrarea la toate evenimentele organizate în perioada festivalului este liberă, iar programul poate fi văzut mai jos.

16 mai, marți
19.00 – 21.00 Deschiderea Festivalului, arborarea drapelului. În fiecare an, Festivalul comunității LGBT „Moldova Pride” începe cu arborarea drapelului. În acest an, onoarea de a ridica drapelul festivalului îi revine primului președinte al Centrului de Informații GENDERDOC-M, Alexei Marcicov, și a președintei actuale, Polina Ceastuhina.


Cuvânt de salut: E.S. Ambasadoare Signe Burgstaller, Ambasada Suediei la Chișinău, și Roy Hans, Oficiul Ambasadei Țărilor de Jos la Chișinău, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit.
Locul evenimentului: Sediul Centrului GENDERDOC-M, str. Valeriu Cupcea nr.72/1.

17 mai, miercuri
18.00 – 19.00 Expoziția NO SILENCE de Carolina Dutka. NO SILENCE este un proiect de fotografie documentară, interzis în regiunea transnistreană, un proiect dedicat problemelor comunităţii LGBT din acest teritoriu. Proiectul de fotografie documentară NO SILENCE reflectă existența comunității LGBT în regiunea transnistreană şi face publică o parte din istoriile reprezentanților săi din teritoriu.
Locul evenimentului: Propaganda Cafe, str. Șciusev nr.70

19.00 – 21.00 Dezbateri „Persoane LGBT: Dreptul de a alege și de a fi ales”. Tema dreptului persoanelor LGBT de a-și exprima public opiniile politice a fost pe larg discutată în toamna anului 2016, în timpul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Aceasta este motivul pentru organizarea acestor dezbateri – pentru a discuta subiectul din toate punctele de vedere.
Locul evenimentului: Propaganda Cafe, str. Șciusev nr.70

18 mai, joi
15.00 – 17.00 Prezentarea raportului privind discursul de ură împotriva persoanelor LGBT. Pe parcursul anului a fost monitorizată mass-media locală, care a prezentat subiecte legate de persoane LGBT. Rezultatele analizei materialelor colectate vor fi prezentate la acest eveniment.
Locul evenimentului: Summit Events, str. Tighina nr.49/3

19.30 – 21.00 Spectacol CLEAR HISTORY. Producție de Nicoleta Esinencu, Doriana Talmazan, Irina Vacarciuc
CLEAR HISTORY este un spectacol despre trecutul recent al Moldovei, cu crearea ghetourilor și lagărelor de concentrare pentru evrei sau deportarea acestora în Transnistria, un trecut ce pare a fi total necunoscut tinerei generații și complet ignorat sau poate chiar ascuns cu grijă de către cei din generația-martor al acestor evenimente.
Locul evenimentului: Teatrul Spălătorie, str. Eminescu nr.72.

19 mai, vineri
12.00 – 18.00 Conferința „Campanii informaționale – instrumente eficiente în promovarea drepturilor LGBT” . În cadrul conferinței se vor analiza și discuta campaniile de informare din țările Parteneriatului Estic al UE și Rusia ca fiind unul dintre cele mai eficiente instrumente pentru aducerea schimbării sociale și care pledează pentru egalitatea persoanelor LGBT. Bazându-ne pe succesele Campaniei sociale „Fără Frică” din 2016 a Centrului GENDERDOC-M, ne-am dori să împărtășim din experiența noastră cu omologii noștri din regiune și să auzim succesele precum și eșecurile campaniilor de informare organizare în țările respective.
Locul evenimentului: Jazz Hotel, str. Vlaicu Pârcălab nr.72

22.00 – 04.00 Serata demnității LGBT. În această seară vă invităm să sărbătorim împreună diversitatea și egalitatea. De asemenea, la Serata demnității, șase experți și aliați ai comunității LGBT din Moldova vor fi, în mod tradițional, premiați pentru promovarea egalității LGBT și contribuirea la dezvoltarea mișcării LGBT locale.
Locul evenimentului: Rust Club, str. Mircea cel Bătrîn nr.3

20 mai, sâmbătă
14.00 –22.00 Pride Park din curte. Pride Park este o zonă comunitară liberă de homofobie și transfobie, pentru comunicare și muzică, cu activități culturale și informaționale, ateliere și discuții în aer liber.

Locul evenimentului: Funky Mamaliga Hoste, Str. Mihail Kogalniceanu 16.
22.00 – 04.00 Queer Party 27 #GlitterPower. Unica serată queer-feministă din Chișinău revine cu a 27-a ediție desfășurată în cadrul Festivalului comuntiții LGBT „Moldova Pride 2017”. Vă așteaptă mulți sclipici de la care nu vă veți putea spăla timp de o săptămână.
Locul evenimentului: teatru-spălătorie, str. Eminescu, 72.

21 mai, duminică
12.00 – 13.00 Marșul Fără Frică. Marșul de solidaritate „Fără Frică 2017” va fi un manifest în susținerea diversității. Suntem diferiți și egali în drepturi, suntem frumoși și puternici anume prin diversitate. Suntem liberi, deoarece suntem Fără Frică.

22.00 – 04.00 Safer Sex Promotion Party. Centrul de Informații GENDERDOC-M vă invită la petrecerea de încheiere a festivalului „Moldova Pride 2017” intitulată „Safer Sex Promotion Party”. Este serată pentru promovarea comportamentului sexual protejat și conștient între persoanele LGBT. Toți cei care doresc să-și afle statutul HIV vor putea face un test rapid, care durează mai puțin de 15 minute.
Locul evenimentului: Stalker Club, str. Sadoveanu nr.19 

Mai multe detalii găsiți aici.

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 12:36

opinie O nouă mișcare de opoziție împotriva dodonizării

O nouă mișcare de opoziție împotriva dodonizării

Scena politică de la Chișinău a fost marcată de plecarea lui Octavian Țîcu din fracțiunea Dreptate și Adevăr. Modul în care s-a produs, declarațiile actorilor politici provocate de această plecare ne arată că a existat, și în continuare există, o tensiune mare...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 12:15

Dodonizme - Trebuie să avem relații foarte bune cu România ș Ucraina / Igor Nicolaevici n-a fost NICIODATĂ la București sau Kiev

Dodonizme - Trebuie să avem relații foarte bune cu România ș Ucraina / Igor Nicolaevici n-a fost NICIODATĂ la București sau Kiev

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a acordat un interviu în exclusivitate RFI România.

( ) Citeşte tot articolul

Economie 20 Septembrie 2019, ora: 12:11

“Suntem mult mai preocupaţi de Germania decât de Brexit.” Unda de șoc ce se propagă în întreaga Europă

“Suntem mult mai preocupaţi de Germania decât de Brexit.” Unda de șoc ce se propagă în întreaga Europă

Deşi Brexitul domină agenda în prezent, Franţa este preocupată mai mult de impactul încetinirii creşterii economice a Germaniei, principalul său partener comercial, conform unei analize publicate de Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 12:11

FLASH /// Nistor Grozavu a fost REȚINUT / Procurorii îl acuză de depășirea atribuțiilor de serviciu

FLASH /// Nistor Grozavu a fost REȚINUT / Procurorii îl acuză de depășirea atribuțiilor de serviciu

Fostul viceprimar al Capitalei Nistor Grozavu a fost reţinut în această dimineaţă. Informaţia a fost confirmată de şeful Procuraturii Municipale, Ştefan Şaptefraţi. Acesta a declarat că Grozavu este cercetat penal pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 10:57

Drumurile europene ale alianței ACUM-PSRM /// Un miliardar rus ar putea construi șoseaua de centură a Chișinăului

Drumurile europene ale alianței ACUM-PSRM /// Un miliardar rus ar putea construi șoseaua de centură a Chișinăului

Igor Bukato, președintele grupului de companii Vozrojdenie din Sankt Petersburg, Rusia ar fi să construiască oi șosea de centură în jurul Chișinăului, care ar corespunde tuturor standardelor internaționale, anunţă Preşedinţia Republicii Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 10:17

Delegația Guvernului va cheltui aproape 270 de mii de lei pentru vizita la New York / Nu se știe cât ne va costa și „turismul” lui Dodon în America

Delegația Guvernului va cheltui aproape 270 de mii de lei pentru vizita la New York / Nu se știe cât ne va costa și „turismul” lui Dodon în America Foto: Sediul ONU

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicolae Popescu, alături de diplomații Tatiana Molcean și Galina Nipomici, vor merge la New York pentru a participa la cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generală a ONU. Costul total al deplasării celor trei diplomați, care vor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 09:54

30 de minute de mers pe jos: cum îţi îmbunătăţesc starea de sănătate

Poate că la prima oră a dimineţii nu ai dispoziţia necesară să faci prea multă mişcare. Nu vorbim de exerciţiile fizice pe care le poţi face, câteva antrenamente uşoare sau stretching pentru că sigur nu sunt o prioritate. Avem obiceiul ca după ce ne trezim să mai stăm puţin...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 09:35

Un scenariu care dă fiori: Ce s-ar întâmpla în primele ore ale unui război Rusia-SUA

90 de milioane de oameni ar cădea victime ale unui război între Rusia și Statele Unite, în primele ore de la izbucnirea lui.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 08:56

După ce i-a dat țara lui Dodon, Năstase s-a trezit? / „Dacă Primăria Chișinău va ajunge pe mâinile socialiștilor, atunci în capitală va fi dezastru”

După ce i-a dat țara lui Dodon, Năstase s-a trezit? / „Dacă Primăria Chișinău va ajunge pe mâinile socialiștilor, atunci în capitală va fi dezastru”

Fostul deputat si ministrul MAI, Andrei Năstase, susține că dacă Primăria Chișinău va ajunge pe mâinile socialiștilor, atunci în capitală va fi dezastru. 

( ) Citeşte tot articolul

Sport 20 Septembrie 2019, ora: 08:51

Europa League VIDEO /// CFR Cluj vs Lazio 2-1 / Debut de vis - Campioana României îi bate pe italieni și e lider în grupa E

VIDEO /// CFR Cluj vs Lazio 2-1 / Debut de vis - Campioana României îi bate pe italieni și e lider în grupa E

CFR Cluj a avut parte de un debut perfect în grupele Europa League, câștigând cu 2-1 duelul de pe teren propriu cu Lazio. Campioana României a fost condusă cu 1-0 de formația din Serie A, dar a restabilit egalitatea pe finalul primei reprize, grație unui penalty...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 20 Septembrie 2019, ora: 08:49

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 20 SEPTEMBRIE 2019. RACII DEVIN EXCESIV DE CRITICI

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 20 SEPTEMBRIE 2019. RACII DEVIN EXCESIV DE CRITICI

Horoscopul zilei de 20 septembrie 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 20 septembrie 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 20...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 04:22

„A mai rămas doar o cameră” Booking.com ar continua să inducă turiștii în eroare, în ciuda avertismentelor primite

„A mai rămas doar o cameră” Booking.com ar continua să inducă turiștii în eroare, în ciuda avertismentelor primite

Booking.com se apără împotriva acuzațiilor conform cărora continuă să utilizeze tactici de presiune pentru a vinde, în ciuda sancțiunilor impuse de autoritățile britanice, scrie CNN.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 01:51

Ce prevede DOCUMENTUL privind Pactul Ribbentrop-Molotov care va fi votat în Parlamentul European

Ce prevede DOCUMENTUL privind Pactul Ribbentrop-Molotov care va fi votat în Parlamentul European

Parlamentul European va vota, joi, adoptarea unei rezoluții prin care UE condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov încheiat între Uniunea Sovietică și Germania nazistă, semnat la 23 august 1939.Rezoluția Parlamentului European privind 80 de ani de la începerea celui de-al Doilea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 20:08

Usatîi: „Localitățile din țară au nevoie stringentă de proiecte investiționale, iar eu sunt gata să le asigur”

Usatîi: „Localitățile din țară au nevoie stringentă de proiecte investiționale, iar eu sunt gata să le asigur”

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat că pentru dezvoltarea țării este nevoie de proiecte investiționale și granturi, iar el este gata să plătească din bani proprii o echipă de experți moldoveni și străini, care să creeze aceste programe. De altfel, Usatîi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 15:18

Vlad Țurcanu, liderul Partidului Popular Românesc va candida la funcția de primar al capitalei

Vlad Țurcanu, liderul Partidului Popular Românesc va candida la funcția de primar al capitalei

Președintele Partidului Popular Românesc (PPR), Vlad Țurcanu, depune în aceste clipe actele la CECEM Chișinău pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcția de primar general al capitalei.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 14:23

Reacția PDM, după ce PG a cerut retragerea imunității lui Vladimir Cebotari: „Circul cotinuă”

Reacția PDM, după ce PG a cerut retragerea imunității lui Vladimir Cebotari: „Circul cotinuă”

După ce procurorul general interimar Dumitru Robu a cerut ridicarea imunității deputatului Vladimir Cebotari, Partidul Democrat (PDM) a venit cu o reacție în acest sens. Reprezentanții formațiunii au condamnat acțiunile autorităților, informează portalul pro-guvernamental tv8.md

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 14:16

Membri ai Congresului SUA ATENȚIONEAZĂ: R.Moldova trebuie să demonstreze progrese vizibile în domeniul democrației, iar alegerile din octombrie trebuie să fie libere și corecte

Membri ai Congresului SUA ATENȚIONEAZĂ: R.Moldova trebuie să demonstreze progrese vizibile în domeniul democrației, iar alegerile din octombrie trebuie să fie libere și corecte

Premierul Maia Sandu s-a întâlnit, la Washington, cu congresmenii Pete Olson și David Price, copreşedinţi ai Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova din cadrul Congresului SUA.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)