IT&C

Şapte tehnologii ce au revoluţionat piaţa în 2010

1. iPad-ul Apple

Specificaţiile sale nu ieşeau cu nimic în evidenţă: fără port USB, fără GPS, fără cameră, fără HDMI şi fără suport Flash. Pe lângă lipsa camerei foto, multe persoane au găsit lipsa funcţiei de telefon mobil ca fiind un dezavantaj.
Utilizatorii nu au părut a fi prea deranjaţi de aceste lipsuri, dovadă fiind cele 4,5 milioane de unităţi vândute pe trimestru.

2. Droid X

Droid X, un smartphone cu sistem de operare Android, este privit ca unul dintre cele mai bune terminale mobile de pe piaţă, datorita suportului pentru Flash dar şi a camerei foto de opt megapixeli care poate filma în HD la 720p.

Printre specificaţiile tehnice ale lui Motorola Droid X se numără tehnologia MotoBlur, un ecran tactil generos cu o diagonală de 4,3 inch şi ieşirea HDMI.

3. Site-ul Groupon

Lansat în noiembrie 2008 în SUA, businessul Groupon este deja disponibil în 36 de ţări, printre care şi România. Groupon, compania de cumpărături colective care a refuzat în urmă cu o săptămână o ofertă de preluare de către Google în valoare de şase miliarde de dolari, a început anul 2010 cu un venit de $500 mln.

4. Windows 7

Windows 7 a bătut la pre-comenzi celebra serie „Harry Potter” şi a devenit produsul cu cele mai mari precomenzi din Marea Britanie. Noul sistem de operare a fost vândut în mai multe copii în primele opt ore de precomandă, în iulie, decât a fost vândut sistemul de operă Vista în toată perioada de pre-comandă. Windows 7 a fost lansat pe 22 octombrie.

5. Tehnologia 4G

Noua tehnologie de conectare la Internet transformă telefoanele mobile în adevărate „centre media” portabile. Streamingul mobil va beneficia din plin de noile viteze oferite de tehnologia 4G pentru navigarea pe Internet. HTC a lansat primul telefon 4G în iunie, EVO HTC 4G, iar T-Mobile a lansat propriile 4G MyTouch, la scurt timp după. De asemenea, Verizon a anunţat că reţeaua sa de 4G LTE este disponibilă în 39 de oraşe din SUA.

6. Google Voice

Serviciul a fost lansat în urmă cu un an şi jumătate, însă marile lovituri le-a dat abia în 2010. De asemenea, Google a dezvoltat un sistem integrat de telefonie pentru utilizatorii Gmail, iar aceştia au oferit un feedback pe măsura aşteptărilor, dovadă fiind numărul mare de telefoane în primele 24 de ore de la lansare. Google a făcut un pas înainte prin legarea Voice de telefonia fixă şi mobilă, mişcare ce reprezintă un atac direct la supremaţia Skype, care este liderul mondial în acest domeniu, cu circa 600 de milioane de utilizatori înscrişi.

7. iPhone 4

Mulţi spun că se numără printre marile eşecuri ale anului 2010. Antena integrată a smartphone-ului a dat câteva bătăi de cap primilor cumpărători. Compania spune că au existat anumite probleme legate de software. Cu toate astea, Apple a reuşit să-şi depăşească propriile recorduri. Vânzările iPhone au crescut cu 91% (14,1 milioane de unităţi în total) faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sursa: Bloombiz 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *