Artă

Sărbătoare coreeană la Chişinău

La ora indicată, scările din faţa universităţii erau pline de studenţi şi profesori. O formaţie de instrumentişti făcea ultimele aranjări, iar cartofii din care mai apoi s-au pregătit un tradiţional deliciu coreean deja se încingeau în ulei.

Ziua Roadei în Coreea de Sud este una dintre cele mai importante sărbători alături de Anul Nou, Crăciun şi Ziua Naţională. În această zi coreenii îşi pomenesc strămoşii, organizează ospeţe din roadele pe care le-au adunat şi merg să serbeze în zone rurale.

Festivitatea a fost deschisă în acorduri de muzică instrumentală, interpretată de şapte adolescenţi din Stăuceni care studiază limba coreeană la ULIM şi trei coreeni care sunt studenţi aici.

Timp de două ore, oaspeţii au avut ocazia să guste din bucatele specifice coreene – twist potato (cartofi prăjiţi în formă de spirală), gătită de organizatori la faţa locului. Şirul de doritori să încerce deliciul creştea mereu, dar nu renunţau deoarece „e pentru prima dată când a fost organizat un asemenea eveniment”, mi-a spus studenta Ella Dunav.

La serbare au fost prezenţi Han Hogin, directorul Centrului „Se Jong”, Gherhard Ohrband, director adjunct la Centrul de Cooperare Internaţională din cadrul universităţii, şi organizatoarea festivităţii – Kim Won Sim, directoarea Departamentului Limbi Asiatice.

În discursul său, Han Hogin a menţionat că „această sărbătoare comună este o ocazie bună de a apropia culturile noastre”.

Următoarea festivitate dedicată culturii coreene va fi organizată pe trei octombrie cu ocazia Zilei Naţionale a Coreei de Sud.

Ludmila Popescu,
stagiară la TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *