Actualitate

Şase secrete din prânzul francezilor. Cum trăieşti mai mult sau teoria „paradoxului francez”

Prânzul francezilor vine însă cu ceva secrete la pachet, notează The Kitchn. Iată cinci dintre ele:

Prânz bogat, cină mică

O masă consistentă în miezul zilei îţi dă energie până seara şi te decontectează de la orice ai face. Nu sări peste prânz şi nu-l servi pe tastatură.

Nu trebuie să găteşti

Mesele pot fi gustoase şi dacă nu le găteşti pe plită sau în cuptor. Francezii mânâncă multe produse semi-preparate, dar cu ingrediente de foarte bună calitate. Cremele, brânzeturile şi supele reci sunt snack-uri perfecte pentru prânz. 

Mânâncă pe îndelete

Diferenţa mare dintre francezi şi americani este că primii ştiu să savureze prânzul. Îl servesc relaxaţi şi deloc grăbiţi spre deosebire de americani. În Paris, prânzul cu patru feluri de mâncare este ceva normal. Şi nu la birou sau pe stradă.

Salate la alt nivel

Francezii adoră legumele verzi, combinate deştept. De exemplu, o salată verde, cu sparanghel şi jumări de raţă. Magic. Iar cu un dressing uşor o desăvârşeşti.

Dacă totuşi te grăbeşti, aplică metoda „cât mai simplu"

Nu toată lumea are posibilitatea să servească un prânz pe îndelete. Dacă ai nevoie de ceva rapid, mergi pe varianta cât mai simplu. Iar asta la francezi înseamnă un sandviş compus dintr-o baghetă, brânză şi şuncă. Ingrediente simple, dar absolut delicioase.

Trăieşti mai mult. Brânza sau paradoxul francez

În 2015, un studiu al Univeristăţii Aarhus din Danemarca a sugerat că ar exista o legătură între consumul de brânză şi o viaţă sănătoasă şi lungă.

S-a observat că francezii trăiesc mai mult şi mai sănătos, în ciuda unui consum mai mare de grăsimi saturate, un fenoment cunosct drept „paradoxul francez".

Francezii au o incidenţă mai scăzută când vine vorba de bolile coronariene şi o speranţă de viaţă de 82 de ani, în timp ce consumă 23,9 kg de brânză în fiecare an. Britanicii, în schimb, mănâncă 11, 6 kg de brânză în fiecare an, dar înregistrează un nivel de două ori mai ridicat de boli cardiovasculare, iar speranţa de viaţă este de 81 de ani.

gustarte.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *