Externe

Satiricus I. L. Caragiale la Venetia si Roma

Proiectul teatral de promovare a dramaturgiei nationale, finalizat in cadrul stagiunii 2008-2009 a Teatrului „Satiricus I. L. Caragiale” prin desfasurarea unui festival-gala a celor opt spectacole montate, cunoaste in aceste zile o continuare neasteptata.

Printr-un fericit concurs de imprejurari, teatrului i s-a oferit posibilitatea de a organiza un turneu in Italia cu spectacolul „Made in Moldova”, montat dupa piesa cunoscutului dramaturg basarabean Constantin Cheianu. Pe 26 iunie curent, trupa „Satiricus I. L. Caragiale” va evolua la Venetia, iar pe 29 iunie la Roma, unde artistii basarabeni sunt asteptati de conationalii plecati la munca peste hotare.

In mare majoritate, acestia n-au vizionat de ani si ani un spectacol in limba materna, astfel incat intalnirea cu publicul „din cizma” promite sa fie plina de surprize si emotii inedite.Insa proiectul nu se incheie cu acest turneu-fulger in Italia. La sfarsitul lunii iulie „Satiricus I. L. Caragiale” va evolua deja in Portugalia, prezentand acelasi spectacol in patru orase ale acestei tari foarte ospitaliera, inclusiv pentru gastarbeiterii nostri. Ultima reprezentatie din cele patru va avea loc la Lisabona.
In cadrul aceluiasi proiect-program, trupa va evolua pe 28 august la Bruxelles, iar la 30 august in patria marelui Shakespeare, la Londra.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *