Opinii și Editoriale

Satul, suparat pe Chisinau

TIMPUL a scris ca presa nationala a devenit una de cartier, „cartierul” fiind Chisinaul sau chiar numai centrul capitalei, unde Maia Laguta protesteaza cu batrane impopotate, cerand compensatii pentru transport si caldura, iar Anatol Bazgu face furori ca sa mai obtina cateva apartamente; unde au loc aniversari pompoase; unde VIP-urile se lauda cu caini de rasa sau cu lenjerie Armani… Toate acestea sunt „aratate la televizor” zilnic, creand prin satele parlite de saracie impresia ca, de atata bine, chisinauienii isi ies din minti si rad de tarani.

Prin sate, lumea e revoltata si ne roaga sa le amintim conducatorilor statului, tot ei si lideri politici, ca acolo traieste partea buna a electoratului. ?aranii nu pot plati drumul spre spital, n-au defoc, dar nu tipa „ca Maia Laguta cu cucoanele ei”.
Ieri, Eugenia Digodi din Drochia ne ruga sa le amintim guvernantilor ca si satele ar putea avea lagutele lor. Era suparata ca, la Chisinau, VIP-urile „se scalda” in bani, iar unii demnitari inchina brate de flori mai scumpe decat pensia ei. „Vedem toate acestea si o sa ne crape rabdarea”, a zis, inchizand telefonul.

Adevarul e ca si presa noastra „de cartier” alearga in Chisinau numai dupa alde Laguta, Tkaciuk, dupa evenimente cu brate de flori sau cu „la fourchette”. Un taran din satul Lepadata vede la televizor aceste lucruri si nu mai intelege pe ce lume traieste.
E timpul ca Laguta sa plateasca pentru caldura, nu pentru ruj de buze, altii – sa fie mai modesti la flori, VIP-urile – sa-si aminteasca de caritate, iar jurnalistii – sa iasa din „cartier”…

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *