Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Carte 23 Noiembrie 2014, ora 11:35

Savant la 6 ani - a scris deja două cărţi despre greci şi vechii egipteni

Marime Font

Luca are 6 ani şi vorbeşte greaca veche! A călătorit, deja, în toate colţurile lumii! A scris două cărţi despre greci şi vechii egipteni. Este un puşti cu pasiuni atipice pentru un copil.

De când avea patru ani, Luca scrie aşa cum făceau egiptenii şi grecii, cu peste 2000 de ani în urmă. Pasiunea băiatului pentru lumea antică este atât de mare încât a scris două cărţi - "Corabia de pe Nil" şi "Despre viaţa grecilor". Manuscrisele lui conţin sute de imagini, pe care le-a desenat singur!

Oamenii mari sunt uimiţi de pasiunea băiatului care îşi doreşte să le calce pe urme părinţilor, amândoi profesori şi cercetători ai lumii de odinioară!Luca a simţit chemarea pentru lumea antică atunci când a mers împreună cu părinţii lui la Roma, la un congres de limba latină.

„Am primit pentru acel congres de limba latina niste caiete groase. El a luat caietele si le-a umplut cu desene despre povestile ce i le spuneam in timp ce ne plimbam prin Roma. Si a continuat astfel 120 de pagini au fost completate”, povesteşte mama lui Luca.

Universul lui Luca este lumea întreagă. El ştie răspunsul multor întrebări care i-ar pune în dificultate pe mulţi alţi copii.

Imaginaţia puştiului este ieşită din comun. Cei care îl cunosc pe Luca sunt fascinaţi să-i asculte poveştile inventate despre egipteni, greci sau romani.

Călătoriile împreună cu părinţii l-au ajutat pe Luca să afle multe lucruri despre lumea cea mare.

Povestea lui Luca este abia la început. Băiatul promite că-i vom auzi numele multă vreme de acum înainte. Şi-a propus să scrie cărţi care să îi ajute pe oameni să înţeleagă cum au trăit înaintaşii noştri.

Sursa: digi24.ro/stiri.yahoo.com


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul