Astăzi 22 Februarie 2018, Joi - Ultima actualizare la 21 Februarie 2018
Abonamente

Actualitate 8 Octombrie 2017, ora 09:36

Scandal între Ilan Shor și președintele PPE: Este nedemocratic și antieuropean sa nu acceptați că eurodeputații PPE se pot întâlni cu cine doresc

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Vizita la Strasbourg, la Parlamentul European, a liderului Partidului Șor, primarul de Orhei, Ilan Șor, a scandalizat Partidul Popular European (PPE). Președintele formațiunii, Joseph Daul, afirmă că cei aproape 20 de eurodeputați ai PPE care s-au întâlnit cu Șor au făcut-o din inițiativă proprie și că vor trebui să dea socoteală pentru aceasta. În replică, primarul de Orhei îl acuză pe Daul de apucături dictatoriale și nedemocratice. 

„Partidul Popular European nu are nimic în comun cu Ilan Șor, nici politic, și nici nu împărtășim aceleași valori ale partidului de stânga și populist al lui Șor. După ce justiția din Moldova l-a găsit vinovat de spălare de bani și fraudă bancară, Ilan Șor trebuie să-și ispășească pedeapsa pentru că a furat de la poporul moldovean”, a declarat Joseph Daul pentru Europa Liberă.

Ilan Șor a scris pe pagina sa de pe Facebook că a rămas surprins de declarația lui Daul, care l-a sprijinit și a oferit legitimitate politică lui Vlad Filat, principalul acuzat și creierul „furtului secolului“, despre care vorbește președintele PPE.”Acuzațiile pe care dl Daul și le-a permis împotriva mea vin în contradicție totală cu principiile europene și normele democratice. Asta fără să-i amintesc de prezumția nevinovăției, despre care domnia sa este obligat să cunoască. Deputații europeni cu care m-am întâlnit la Strasbourg reprezintă inclusiv grupul Partidului Popular European. Sunt persoane oficiale. Sper că liderul grupului PPE din Parlamentul European nu îi consideră deputați „de calitate secundă“ și că aceștia sunt absolut liberi în comportamentul și acțiunile lor. Dl Daul nu s-a arătat deranjat de faptul că liderii Partidului Popular European l-au sprijinit și au acordat acoperire politică la momentul respectiv unui oarecare Vlad Filat, care este principalul acuzat și creierul „furtului secolului“, despre care vorbește dl Daul”, a scris Ilan Șor.

Acesta mai atrage atenția că printre favoriții actuali ai liderului PPE ”se numără o persoană foarte apropiată, un discipol al lui Filat, o persoană implicată direct în acțiuni antisociale, precum închiderea în masă a școlilor din Republica Moldova, Maia Sandu”.

PPE este grupul european care i-a susținut, de-a lungul timpului, pe Iurie Roșca și Vlad Filat, iar acum o promovează activ pe Maia Sandu.
 
Timpul.d

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:45

Omul pentru om e lup

Omul pentru om e lup Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:38

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul