Actualitate

Scandalul în jurul bisericii din satul Dereneu a reizbucnit. Creştinii nu au putut oficia o slujbă funerară

Pe pagina de Facebook al Bisericii din Dereneu a fost postat şi un mesaj în care se spune că oamenii au obosit să fie trataţi în aşa hal.
Interesul acelor oameni, cel mai probabil un interes financiar, pentru că altfel nu ne putem explica cum pot ei să îşi bată joc de un întreg sat, mai ales şi-au bătut joc de familia care şi-a dus azi persoana iubită pe ultimul drum… credincioşii satului nu o să mai reziste mult la această bătaie de joc.

Contactat de TVR MOLDOVA, secretarul Mitropoliei Moldovei Vadim Cheibaş a spus că nu ştie ce s-a întâmplat, dar că Mitropolia se va autosesiza pe acest caz.

Reporterii TVR Moldova au sunat şi la secretarul Episcopiei de Ungheni, Vadim Corostinschi, pentru a oferi mai multe detalii, dar acesta nu a fost de găsit. Scandalul din Dereneu a izbucnit la începutul lunii martie când un grup de credincioşi l-au izgonit din biserică pe preotul care le-a oficiat slujbe timp de 27 de ani. Atunci, preotul din sat a spus că a ales să treacă de partea Mitropoliei Basarabiei pentru că Mitropolia Moldovei îl jupuia de bani.

Sursa: radiochisinau.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *