Frumusețe

Scapă de coşuri în mod natural

Toate eforturile de a păstra tenul curat şi fără luciu… sunt uneori zadarnice.

Pe lângă faptul că pe acest tip de ten machiajul nu stă foarte bine, coşurile şi punctele negre sunt destul de frecvente. Cele care vor să estompeze vizibilitatea tenului gras trebuie să treacă prin câteva etape. Pielea seboreică trebuie curăţată cu produse antibacteriene, cu acţiune fiziologică, delicată, care să reducă eficient secreţia de sebum la nivelul de hidratare al pielii. Săpunurile nu trebuie folosite, deoarece pot lăsa acizi graşi liberi pe suprafaţa pielii,cauzând apariţia comedoanelor. Curăţarea trebuie făcută cu un gel purificant dimineaţa şi seara, folosirea unei loţiuni tonice fiind mai mult decât recomandată, iar pentru tratarea coşurilor, poţi încerca şi tratamentele naturale, mult mai ieftine şi întotdeauna la îndemână. Poţi fi sigură că, folosind astfel de produse, pielea nu se va usca. 

Uleiul din arbore de ceai
Uleiul din arbore de ceai conţine substanţe care limitează dezvoltarea bacteriilor. Bacteriile declanşează apariţia acneei, prin infectarea porilor. Uleiul, pe care îl poţi cumpăra din magazinele naturiste, se aplică prin tamponarea zonelor afectate.

Gelul de Aloe Vera
Gelul de Aloe Vera este o adevărată minune atât pentru frumuseţe, cât şi pentru sănătate. Curele cu suc de aloe sunt folosite pentru detoxifierea şi vitaminizarea organismului. Pentru că apariţia problemelor pielii poate fi declanşată şi de toxinele din organism, detoxifierea este un pas important în tratarea acneei. Poţi folosi gelul de aloe şi extern, prin aplicare locală.

Pasta de ovăz

Fierbe o ceaşcă cu fulgi de ovăz, lasă să se răcească, apoi adaugă două linguriţe cu miere şi amestecă. Aplică pasta pe ten, evitând zona ochilor. Aşteaptă zece minute, apoi îndepărtează masca şi clăteşte cu apă călduţă. Pasta de ovăz absoarbe uleiurile în exces de la nivelul tenului şi eliberează porii, în timp ce mierea are un efect antibacterian.

Zinc
Zincul este un agent antibacterian şi un element necesar în producţia uleiurilor naturale ale pielii. O dietă săracă în zinc poate determina apariţia coşurilor. Alimentele care conţin zinc sunt carnea roşie, alunele, nucile. Este foarte important să nu iei suplimente de zinc fără recomandarea unui medic!

PONT
Dacă ai tenul gras, nu uita de cosmetică! Un tratament de curăţare realizat la cinci-şase săptămâni te poate ajuta să scapi de coşuri, puncte negre şi pori dilataţi.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *