Frumusețe

Scăpăm rapid de cearcăne prin machiaj

Cum cearcănele nu pot să dispară în câteva minute, nu avem decât să le ascundem. Iată cum poţi face acest lucru cât mai iscusit.

Castravetele decongestionează. Chiar dacă eşti în criză de timp, încearcă să stai 10-15 minute cu câte o felie pe ochi pentru a-i răcori. Ori aplică suc de castravete pe două dischete demachiante, pe care să le laşi pe ochi 10-15 minute. Dacă nu ai castravete în frigider, poţi folosi comprese reci cu ceai verde sau felii de cartof.

Buretele moale pentru machiaj.
Pentru o acoperire mai bună a cearcănelor, foloseşte un burete şi încearcă să eviţi aplicarea anticearcănului cu degetul. Alege un anticearcăn lichid, cu un ton mai deschis decât culoarea tenului, pune o picătură pe mână, îmbibă buretele şi aplică pe zona de sub ochi, prin tamponări uşoare.

Alege un anticearcăn pe bază de vitamina C. Foloseşte produse anticearcăn speciale, care menţin elasticitatea şi hidratarea pielii şi au în acelaşi timp un uşor efect antiinflamator. Cele mai recomandate sunt produsele pe bază de vitamina C. Alege o nuanţă potrivită de pudră translucidă, pe care să o aplici prin tamponări uşoare peste anticearcăn. Pudra are rolul de a fixa mai bine anticearcănul.

Fard de iluminare pentru colţul ochiului. Deoarece colţurile interioare ale ochilor sunt mai închise la culoare, poţi să aplici, cu ajutorul unei pensule, un fard cu efect de iluminare pentru a oferi mai multă luminozitate ochilor. 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *