UE / Nato

Scenariu post-Brexit: Londra trebuie să fie pregătită pentru LIPSA unui acord cu Uniunea Europeană

Catalogând negocierile cu UE "cea mai importantă operaţiune pe timp de pace", David Davis, ministrul pentru Brexit, a cerut departamentelor guvernamentale să susţină "o separare facilă de Uniunea Europeană", a declarat Greg Swift.

Dar David Davis a evidenţiat "necesitatea pregătirii nu doar pentru o soluţie negociată, ci şi pentru scenariul improbabil în care nu s-ar ajunge la niciun acord reciproc satisfăcător", a subliniat Swift.

"Este important ca departamentele guvernamentale să înţeleagă provocările care ar putea urma", a subliniat purtătorul de cuvânt al Downing Street.

Premierul Theresa May a avut un ton optimist. "A reiterat nevoia unui proces ordonat, subliniind că trebuie să fim optimişti, că mesajul nostru este că nu vom eşua", a subliniat Swift.

Separat, la Camera britanică pentru Comerţ, ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a exprimat convingerea că Marea Britanie va putea ajunge la un acord cu Uniunea Europeană în termenul de doi ani prevăzut de Tratatul Lisabona.

"Sunt toate motivele ca Marea Britanie să se concentreze şi să obţină acest acord în doi ani. Avem o oportunitate fără egal. Acest acord nu este ca niciunul încheiat până acum de UE, iar noi deja suntem compatibili cu partenerii noştri în materie de standarde şi tarife", a spus Johnson.

sursa: mediafax.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *