Actualitate

Scenariul Kremlinului: România ar ataca Transnistria

„E una dintre manipulările de presă, apanajul propagandei recente a Federației Ruse, care am putea spune, prin simplul fapt că noi o discutăm acum, că și-a atins, cel puțin într-o primă instanță ținta. Am senzația că această manipulare evaluează anumite reacții pe care România le are”, a spus Dan Dungaciu.

El a mai spus că nu e de fapt vorba de nicio știre, deoarece sursa, blogul jurnalistului Ernest Vardanian, atașat postului Europa Liberă, finanțat de guvernul american, nu cuprinde nicio aluzie la o astfel de informație, cu atât mai mult cu cât este vorba despre un jurnalist arestat în Transnistria.

O a doua țintă este publicul transnistran, care trebuie să vadă un inamic al Transnistriei, adică jurnalistul Ernest Vardanian, care trăiește în Republica Moldova și care face declarații războinice la adresa regiunii.
a mai temperat cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Purtătorul de cuvânt al Guvernului reacționează: nu s-a pus o astfel de problemă, ci este vorba de o provocare.

„Nu știu cum privește premierul, pentru că n-am apucat să-l întreb. Pot spune cum privesc eu la nivelul informațiilor pe care le am. Pot să vă infirm categoric existența unor asemenea ipoteze. E o provocare, probabil. N-are rost să comentăm speculații de presă”,a spus el la Digi24.

„Nu e în niciun fel în viziunea României și a Guvernului niciun fel de acţiune de acest tip. Prioritatea Guvernului României în legătură cu Moldova e sprijinirea drumului proeuropean al Moldovei, consolidarea forțelor politice proeuropene și ajutoare efective pe care oamenii să le simtă și să înțeleagă avantajul de a privi spre Europa”, a adăugat el.

Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, spune că astfel de informații sunt aruncate pe piață pentru a testa reacțiile României.

Sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *