Frumusețe

Schimbă culoarea părului fără a distruge firul

Înainte de a lua această decizie, sau mai corect înainte de a o pune în practică, nu trebuie decât să fii sigură că este ceea ce îţi doreşti. Lupta poate fi destul de lungă, mai ales dacă ai o culoare a părului destul de închisă, de exemplu, brunet sau chiar şaten-închis. Înainte de toate, trebuie să ştii că nuanţa dorită nu va ieşi bine din prima încercare. Decolorarea treptată este cea mai indicată metodă. Pentru a nu brusca firul de păr, poţi să recurgi la câteva trucuri de decolorare.

Vopsea mai deschisă

Alege să te vopseşti folosind o vopsea de un ton-două mai deschise decât cea pe care o foloseai în mod obişnuit. Dacă faci acest lucru de fiecare dată când te vopseşti, nuanţa părului tău se va decolora treptat. Trebuie să fii conştientă de faptul că o bună perioadă de timp culoarea nu va arăta extraordinar de bine, iar părul ar putea avea un aspect uşor neîngrijit.

Foloseşte ceaiul pentru… păr

Dacă te hotărăşti să renunţi la vopsea, ceaiurile din plante puternic pigmentate îţi decolorează părul delicat, fără să-i afecteze structura. Poţi încerca ceaiul din muşeţel, care îi oferă părului tău o tentă aurie, reducând din pigmenţii puternici de culoare închisă. Fierbe în doi litri de apă un pumn de flori de muşeţel, lasă să se răcească, apoi strecoară-l. Clăteşte-te cu ceaiul astfel obţinut de câteva ori.

Razele soarelui şi lămâia

Soarele este principalul factor de decolorare naturală pentru părul tău. În timpul verii, nuanţa părului tău este mai deschisă tocmai din această cauză. Chiar dacă razele soarelui nu sunt tocmai benefice, lasă-ţi părul liber când mergi la plajă. Vei observa o decolorare vizibilă în timp. Acidul citric din lămâi este un decolorant natural pentru piele, dinţi, dar şi pentru păr. Clăteşte-te la fiecare spălare cu sucul unei lămâi diluat într-un litru de apă. În acest fel, părul tău va deveni din ce în ce mai deschis la culoare.

În cazul în care nu eşti dispusă să apelezi la trucuri naturale pentru decolorare, poţi să îţi pui bani de o parte şi să mergi la coafor. Dar trebuie să ştii că nici la coafor nu este obligatoriu ca nuanţa părului să se deschidă chiar de la prima şedinţă. Poate va fi nevoie de mai multe drumuri la salonul de înfrumuseţare pentru a obţine culoarea dorită. În cazul în care apelezi la această metodă, trebuie să fii extrem de atentă la ce şampoane şi creme de protecţie vei folosi după decolorări. Părul va avea un aspect uscat, iar hidratarea cu produse profesionale şi de o calitate superioară se va impune pentru a nu se distruge firul de păr. În acea perioadă va fi obligatoriu să aplici măşti de păr şi uleiuri hrănitoare.  

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *