Schimbări în lanț / Putin a demis 7 guvernatori în 10 zile

publicat în CSI / Rusia pe 6 Octombrie 2017, 14:52

In locul comunistului Vadim Potomski la conducerea regiunii Orel va fi numit un alt comunist – secretarul Comitetului orașenesc Moscova al Partidului Comunist din Rusia, Andrei Klîcikov, în vârstă de 39 de ani, relatează BBC.

Guvernatorul anterior si-a depus demisia, se anunta sec pe site-ul Kremlinului. Rugat de BBC să comenteze demisia sa, fostul guvernator a spus că „aceasta este decizia președintelui” (Putin – n.r.). Când corespondentul l-a întrebat de ce atunci guvernatorul a depus cerere de demisie, Potomski a închis telefonul.

Acesta este cel de-al șaptelea guvernator destituit în ultimele 10 zile în Rusia. Anterior, presedintele rus Vladimir Putin i-a înlocuit pe guvernatorii din Samara, Nijni Novgorod, Districtul autonom Nenetk, Krasnoiarsk, Daghestan și Primorski Krai.

Mass-media sustine, citand surse apropiate de Kremlin, că schimbările in masa de guvernatori nu s-au terminat si reprezinta pregatirile Kremlinului pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc în Rusia in martie 2018.

Experții intervievați de BBC susțin că, având în vedere lipsa de competiție în viitoarele alegeri, Kremlinul încearcă să primeneasca simbolic conducerile locale erodate. Update-ul de putere este prin urmare una dintre zonele cele mai evidente ale cursului electoral al administrației prezidențiale. 

paginaderusia.ro