Ultima oră

Schumacher: Alonso-Raikkonen la Ferrari, un amestec exploziv

"Ferrari cu Fernando şi Kimi, asta sună ca un amestec exploziv", a spus Schumacher.

Germanul a făcut această declaraţie la două zile după anunţul privind revenirea lui Raikkonen în sezonul viitor la Ferrari, unde finlandezul va fi colegul lui Alonso, care l-a înlocuit la sfârşitul anului 2009.

Schumacher, care a concurat pentru Ferrari în perioada 1996-2006, consideră totuşi că faptul că Alonso şi Raikkonen vor fi piloţii echipei în sezonul următor va reprezenta "un regal pentru fani". Multiplul campion a precizat că această combinaţie de piloţi va constitui o "concurenţă dură" pentru celelalte echipe.

Raikkonen, în vârstă de 33 de ani, campion mondial în 2007 cu Ferrari şi locul 4 în actualul sezon, va părăsi echipa Lotus la finalul anului, pentru un contract pe două sezoane cu Scuderia, unde îl va înlocui pe brazilianul Felipe Massa.

"Iceman" va forma, împreună cu Alonso (32 de ani), o pereche experimentată, care a câştigat 52 de GP-uri de Formula 1 (Alonso 32 şi Raikkonen 20) şi trei titluri mondiae (Alonso două şi Raikkonen unul).

Este o situaţie inedită pentru Ferrari, echipă la care în mod tradiţional a existat un pilot numărul 1 şi un pilot numărul 2.

Sursa: mediafax.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *