Actualitate

Scos din cutie

Mă întreb, uneori, ce a fost în mintea mea. Cele mai multe relaţii, sau tentative, au fost încheiate de mine, iar câteva de ele. Nu am înţeles, până recent, de ce a trebuit să trec de atâtea ori prin povestea aceasta, ca o melodie uitată pe modul „repeat”.

Discutam cu o prietenă, iar aceasta mi-a deschis cumva ochii. Nu a emis vreo teorie demnă de Premiul Nobel în Psihologie, dar este un adevăr cât se poate de palpabil şi uşor de sesizat: la vârsta noastră (25+), toată lumea e fucked up. Nu a scăpat nimeni de traume emoţionale şi trebuie ca acum să ne reparăm unii pe alţii, căci oameni proaspăt scoşi din cutie, strălucind a nou şi cu o viziune neprihănita asupra realităţii, nu există.

Mi-am privit viaţa, în acel moment. Am trecut în revistă cele mai crunte traume: momentul în care am aflat că prima iubită, alături de care am stat doi ani şi jumătate, avea o relaţie în paralel cu vărul unui prieten; călătoria pe care am făcut-o din Franţa şi până într-un oraş din provincia românească, alergând spre ea pentru a împiedica o catastrofă pe care o anticipam şi care speram să nu existe de fapt, dar care s-a adeverit la cinci minute după ce ne-am văzut – „sunt cu altcineva acum” -, chiar dacă trecuseră doar trei săptămâni; decepţia şocantă, de care am avut parte în vara anului 2010, când ea şi-a făcut bagajele în faţa mea, de ziua noastră, şi a plecat fără motiv ca din casa unui străin, după opt ani petrecuţi împreună, ca apoi să aflu că doi ani a avut viaţă dublă. Clar, sunt „puţin” scos din cutie.

Ce rămâne de făcut? Singura soluţie ar fi să priveşti spre omul care se află în faţa ta şi care îşi doreşte să te iubească, gândindu-te că nu este nou-nouţ, că are răni, unele poate sângerânde, pe care le poate vindeca mai uşor, alături de tine. Poate că nu vei mai iubi ca în adolescenţă, o perioadă lipsită de probleme, dar vei putea construi ceva durabil alături de un om care s-a refăcut emoţional datorită ţie. Dacă te iubeşte, totul devine posibil.

www.umbluliber.com
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *