Actualitate

Scriitori in ospetie la Mihail Sadoveanu

In aceste zile de iarna, la Liceul teoretic „Mihail Sadoveanu” din Chisinau am avut sarbatori de suflet. Oaspetii nostri au fost personalitati de cultura care trudesc in miezul limbii, pentru faurirea neamului: Ion Hadarca, Mihai Cimpoi, Ana si Alexandru Bantos, Arcadie Suceveanu.

Tinerii din clasa a XII-a „C”, impreuna cu directorul liceului, Grigore Munteanu, profesor de limba si literatura romana, au facut ca cele prezentate la aceasta intrunire literara sa prinda radacini in inimile noastre, amintindu-ne ca in viata noastra avem foarte multe lucruri sfinte care trebuie aparate si promovate.

Discutiile cu acesti oameni de cultura au fost ca o „iarba de leac”. Si elevii nostri au pregatit un recital, impresionandu-i pe slujitorii cuvantului cu verbele scrise de ei. In saptamana jubiliara de la nasterea lui Grigore Vieru, sigur ca ei au recitat poezii din creatia acestui neintrecut aparator al limbii romane in seceta basarabeana, dar si creatii de Mihai Eminescu, Ion Hadarca…

Mihai Cimpoi ne-a indemnat sa fim strajeri ai neamului si ai limbii la margine de romanism. Apoi oaspetii ne-au bucurat si cu cateva daruri – carti din care vom savura mierea dulcilor cuvinte.

Natalia Alcaz,
profesoara de limba si literatura romana
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *