Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente
 
 
 

Carte 25 Mai 2015, ora 08:18

Scriitorul Klaus Iohannis, la cel mai mare târg de carte din SUA

Marime Font

La cel mai mare târg de carte din SUA, BookExpo America 2015, ce are loc la New York între 27 şi 31 mai, va fi prezentă și România, programul evenimentului incluzând întâlniri cu scriitori precum Norman Manea, Petru Popescu şi Ana Blandiana, dar şi prezentarea volumului „Pas cu pas“, al lui Klaus Iohannis.

Participarea românească la BookExpo America (BEA) 2015 este organizată de Institutul Cultural Român (ICR), prin Centrul Naţio­nal al Cărţii şi ICR New York, în parteneriat cu Ministerul Culturii. Aceasta este cea de-a doua prezenţă românească succesivă coordonată de ICR la BEA, cea mai amplă manifestare de profil din SUA, potrivit Mediafax. România va fi prezentă la ediţia din acest an a evenimentului cu un stand şi o serie de manifestări la Javits Center (spaţiul în care se desfăşoară târgul) şi la sediul ICR New York.

Programul include întâlniri cu scriitorii Norman Manea (în dialog cu Bogdan Alexandru Stănescu, pe scena BEA şi la stand) şi Petru Popescu, care va vorbi, alături de Mona Momescu (şefa catedrei “Nicolae Iorga” de la Columbia University) despre condiţia scriitorului şi artistului român stabilit peste Ocean.La standul României vor fi prezenţi, de asemenea, autorii Ana Blandiana, Romulus Rusan, Oana Cajal (care îşi va prezenta, la standul României, cartea “Posters for Unwritten Plays”, apărută la Editura ICR), Theodor Damian, Mirela Roznoveanu, Alexandra Conte, Aurora Cornu, Valery Oişteanu, Carmen Firan şi Valentina Ciaprazi.

De asemenea, Doina Uricariu, directorul ICR New York, va prezenta, tot la standul României, cartea “Pas cu pas”, a preşedintelui Klaus Iohannis, apărută recent la editura Curtea Veche.

Totodată, Bogdan Hrib şi Lawrence Block vor discuta, la East Side Stage, despre “Filiera grecească/The Greek Connec­tion” şi romanul poliţist românesc.

“Marcel Iancu în România şi în lume” va fi tema unui slideshow şi film documentar prezentat la standul României. La această întâlnire vor participa Stephan Benedict, Doina Uricariu şi Eduard Andrei. Un alt eveniment va fi dedicat aniversării a 135 de ani de la înfiinţarea Băncii Naţionale a României.

În plus, Sala Auditorium a ICR New York va găzdui, pe 29 mai, o întâlnire cu tema “Literatura ca patrie şi continent”, cu participarea scriitorilor Ana Blandiana, Doina Uricariu şi Romulus Rusan şi a actorului Vasile Flutur. În cadrul acestui eveniment, soprana Michaela Minghera, acompaniată la pian de Letizia Ruccola şi Andrew von Gutfeld, va susţine concertul “George Enescu, eternul contemporan”.

În continuarea programului prilejuit de BEA 2015, pe 2 iunie, la Biblioteca Congresului din Washington DC, va avea loc o întâlnire la care vor participa scriitorii Ana Blandiana şi Romulus Rusan, Doina Uricariu, din partea ICR New York, şi profesorii Virgil Nemoianu (The Catholic University of America) şi Dennis Deletant (Georgetown University).

BookExpo America este un târg de carte dedicat în principal profesioniştilor (autori, traducători, editori, difuzori de carte). Ediţia din 2014, prima la care ICR a fost prezent, a atras peste 10.000 de vizitatori.

Din 2015, organizatorii au decis creşterea numărului de zile în care este permis accesul publicului, astfel încât perioada târgului a fost şi ea extinsă de la patru la cinci zile: 27-29 mai - BEA (dedicat profesioniştilor) şi 30-31 mai - BookCon (deschis publicului). Ţara invitată de onoare la această ediţie este China.

sursa: romanialibera.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md