Scrimă: România, primul loc pe națiuni la Campionatul Balcanic de la Nis

publicat în Ultima oră pe 3 Noiembrie 2015, 08:28

România a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii la Campionatul Balcanic de scrimă de la Nis (Serbia), desfășurat în weekend, cu patru medalii de aur din șase posibile.

Competiția a programat doar probe individuale, titlurile cucerite de reprezentanții României fiind la floretă masculin, prin Radu Dărăban (CSU Cluj-Napoca), la sabie masculin, prin Mădălin Bucur (CS Dinamo), la floretă feminin, prin Maria Udrea (CSA Steaua), și la spadă masculin, prin Ioan Constantinescu (CS UNEFS), potrivit site-ului Federației Române de Scrimă.

Scrimerii români au mai cucerit nouă medalii, trei de argint și șase de bronz.

Astfel, Ioana Dumitru (CS Dinamo) a obținut argintul la spadă feminin, Cerasela Drăgan (CSM Iași) a terminat a doua la sabie feminin, iar Cristian Bițucă (CS Dinamo) s-a clasat pe locul secund la sabie masculin.

Au obținut medaliile de bronz Ana Maria Constantin (CS Dinamo) și Raluca Sbîrcia (CSU Craiova), ambele la spadă feminin, Georgiana Dima (CSA Steaua), la sabie feminin, Sergiu Ciornilă (CSA Steaua), la sabie masculin, Laura Vîrga (CSU Poli Timișoara), la floretă feminin, și Ionuț Trandafirescu (CSU Craiova), la spadă masculin.
 
România a participat la concurs cu 18 sportivi.

Sursa: Agerpres.ro