Actualitate

Scrisoare de la cititori: Este inuman ceea ce se întâmplă!

Şoferii curselor Nisporeni – Chişinău în aceste zile de caniculă, 33 grade la umbra, îşi permit să încarce în rutiere oamenii ca pe legume unul peste altul şi oameni în stare avansată de ebrietate.

Deşi numărul persoanelor care merg în picioare este egal cu cel de pe scaune, înţeleg necesitatea oamenilor de a se deplasa cu transportul public. Chiar şi mame cu copii care se deplasează şi oameni în vârstă, dar nu şi oameni în ebrietate.

Înafară de faptul că încărcă foarte mulţi oameni, pe aceste călduri insuportabile, iau şi pasageri în stare de ebrietate care fac gălăgie şi sunt foarte agresivi. Unul dintre aceștia, fiind în stare de ebrietate, a agresat verbal şi a încercat să lovească o pasageră care era pe scaun.

Deşi eu am insistat să dea jos pasagerul în stare de ebrietate, şoferul a refuzat. M-am certat cu şoferul cursei Chişinău-Nisporeni cu numărul maşinii: NS AL 568 din fotografia de mai jos. Cursa: Nisporeni – Chişinău de la ora 16:40. Şoferul a refuzat să se prezinte.

Cu cea mai mare obrăznicie, am fost înjurat cu cele mai necenzurate cuvinte posibile de pasagerul beat, iar şoferul nu a luat nicio atitudine.
Şoferul a văzut că acest pasager era beat încă în momentul când a urcat în unitatea de transport, din oraşul Nisporeni. Acest pasager a încercat din start să urce cu un bilet expirat şi şoferul nu i-a dat voie. În final, acest pasager beat a plătit cursa şoferului.

Deşi l-am întrebat pe şofer de ce a luat un pasager beat criţă, şoferul a minţit şi a spus că nu a observat. Asta chiar dacă discutase cu el anterior şi era clar pentru toţi că pasagerul era beat.

Şoferii pun viaţa pasagerilor în pericol, iau pasageri fără bilete pe care îi trimit special la semafor în zile când sunt puţini călători (evaziune fiscală, aceşti bani nu sunt impozitaţi de nimeni, iar şoferii îi pun la buzunar), iar în zile când sunt mulţi călători, încărcă oamenii ca pe chibrituri de la 10 sau chiar şi până la 20 de oameni în picioare, chiar dacă distanţa este 70 km.

Ca rugăminte şi recomandare: poate e de dorit să faceţi o campanie de verificare lunară sau chiar zilnică cu ajutorul poliţiei şi presei, să puneţi amenzi pentru şoferi obraznici. Să înăspriţi legile pentru oameni care beau şi fumează în locuri publice.
Într-un final, să interziceţi sau măcar să limitaţi numărul persoanelor pe care au voie sa le ia şoferii la curse cu distanţe mai mari.

Aşa pasageri, dar mai ales şoferi pun în pericol viaţa pasagerilor şi siguranţa în trafic. Sunt sigur că asemenea situaţii au loc în toate localităţile republicii şi, probabil, cunoaşteţi nenumărate cazuri de accidente grave cu pierderi de vieţi omeneşti.

Sunt sigur, Dumneavoastră puteţi schimba ceva.
Mulţumesc anticipat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *