Astăzi 11 Iulie 2020, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 10:17
Abonamente

Actualitate 30 Mai 2020, ora 15:54

Scrisoarea care bulversează: „Oamenii MOR nu de Covid, ci din cauza unui sistem medical PUTRED”. Istoria unei familii din Chișinău

Marime Font

 

Avem exemple bune, modele care pe unii îi motivează să devină doctori sau altora le pare rău că nu fac parte dintr-un sistem și să fie primii pe linie să lupte împotriva noului virus; dar avem exemple care îngrozesc. Tot este vorba despre sectorul de sănătate, atunci când nu este suficient pur și simplu să depui Jurământul lui Hipocrate. Sunt din cei care l-au rostit, dar nu au intrat în esența, bunăoară a acesteia: „în orice casă voi intra, o voi face numai spre folos și bunăstare”…

Pe adresa redacției Realitatea.md a fost trimisă o scrisoare semnată, însă echipa a decis să nu divulge numele autoarei în spațiul public pentru a o proteja. Femeia pe nume E.T. din Chișinău ne-a descris ce i s-a întâmplat soțului său luni, 25 mai, la Spitalul clinic municipal „Sfânta Treime” și cum au ajuns să se trateze de sine stătător acasă.

Loading...


„Am crezut că rămân văduvă…”

Luni dimineața, soțul meu se trezește cu o cefalee acută, o durere de cap insuportabilă. A luat o pastilă nalgesin, după care în 5-10 minute i-a apărut o vomă neîntreruptă. A devenit apatic, palid. Nu înțelege clar ce se petrece în jur, nu răspunde din prima la întrebări și nu-și poate controla bine mișcările corpului.

A mai luat cărbune activat, i-am dat lichide pentru a nu se deshidrata din cauza vomei. A adormit pentru o jumătate de oră, după care s-a trezit cu aceleași simptome. Apelez la 112. Echipajul a venit foarte repede.

Le-a fost greu să-l examineze, pentru că nu răspundea la întrebări. Se uita în van. Se sufoca. Inițial, au crezut că s-a drogat, însă după ce le-am zis că a consumat ciuperci cu o seară înainte, l-au luat la spital cu bănuială de intoxicație severă.

„Nici nu mi se învârte limba să spun Spitalul „Sfânta Treime”, fiindcă sfânt nu e nimic acolo!”

Tatăl lui T. a mers cu el. A fost transportat la Spitalul de pe strada Al. Russo, nr.11, nici nu mi se învârte limba să-i spun „Sfânta Treime”, fiindcă sfânt nu e nimic acolo! Socrului i s-a spus că au fost luate analizele necesare, stă sub supraveghere și să revină peste 2-3 ore. A revenit și i s-a spus că i s-au luat alte analize care la fel vor fi gata peste 2-3 ore.

Pe la 19:00, i s-a spus că feciorul lui rămâne peste noapte în spital să i se mai facă picurători. I s-a mai spus să nu mai mănânce ciuperci, însă nimic despre ce diagnoză i-a fost stabilită.

De aici începe partea dezgustătoare a istoriei! Soțul a reușit să mă telefoneze. Se simte la fel de rău, nimeni nu îi dă măcar un gât de apă, îl trimit să-și ia singur de la dozator, asta în timp ce el nu se poate efectiv ține pe picioare. Este ținut în frig, nu i se dă o plapumă.

Mai mult, i s-a zis că are febră ba 38, ba 38,5 și că nu-l pot ține în spital.


„Are durere de cap și vomă, dar îl suspectează de Covid-19”

Deși la internare nu avea febră, nici rinoree, tusă, diaree, medicii l-au suspectat de infectare cu Covid-19. În baza la ce? La 19:50, adică dacă cu 50 de minute în urmă au anunțat că va rămâne peste noapte la spital, s-au răzgândit și deja au anunțat că nu-l mai pot trata acolo.

S-au gândit la intoxicație acută cu ciuperci, la pancreatită, ca să ajungă la suspiciuni de Covid! L-au externat indicând în fișă 38,5 febra, cu îndreptare la Centrul de triere Covid-19.

Nu l-au însoțit, l-au lăsat cu fișa de externare.

Peste 20 minute, T. ajunge cu ajutorul familiei la un spital privat, pentru că starea sa este la fel de proastă. Voma persistă, chiar dacă în aceeași fișă de externare scrie că nu o mai are. I s-a permis în interior, deoarece la pază are temperatura normală a corpului – 36,6!!! Însă este refuzat să fie consultat, anume din cauza fișei eliberate la „Sfânta Treime”. Până nu sunt rezultatele la testul la noul virus, nu-l primesc nicăieri!

„Oamenii mor nu de Covid, ci din cauza unui sistem medical putred”

Deci, oamenii mor nu de Covid, oamenii mor din cauza unui sistem putred, mor din cauza unor mincinoși care i-au desenat că are febra 38,5. În loc să-i acorde ajutor medical. S-a întors acasă într-o stare deplorabilă.

Testul a fost efectuat într-un laborator privat din banii proprii a doua zi dimineața. Rezultatele negative. Bine că organismul lui T. a avut puterea să lupte, dar dacă era cineva în vârstă sau cineva cu alte patologii? Da. Murea!!! Ne-oa-me-ni…

Aici s-a încheiat scrisoarea.

T. acum se simte mai bine, doar că se tratează acasă, pentru că nici măcar spitalele private nu l-au primit, anume din cauza suspiciunii la Covid-19. Ba mai mult, el i-a povestit soției că la Spitalul clinic municipal „Sfânta Treime”, pe lângă faptul că i-au dat doar rezultatele ecografiei, adică analizele despre care îl anunțau pe tatăl său nu au prea fost făcute, lucrătorii medicali și-au bătut joc de el.

„Uite la el, e un drogat. Cică a mâncat ciuperci. Narcomanul ce este el…”

E.T. se întreabă cine va răspunde pentru atitudinea de care a avut parte T. S-a decis să mediatizeze cazul familiei, în speranța că cel puțin va fi sancționat cineva. Urmează să scrie o plângere.

În același timp, Realitatea.md va sta aproape de subiect. Avem numele medicilor implicați în acest caz. Vom solicita reacția conducerii Spitalului clinic municipal „Sfânta Treime”, dar și a Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul Primăriei Chișinău.

Revenim.

 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Moldova 11 Iulie 2020, ora: 10:17

CNA-ul condus de consilierul lui Dodon anunță un „mare” caz de corupție / A încercat să mituiască un polițist de frontieră cu... 100 de dolari. MARELE CORUPT riscă 5 ani de închisoare

CNA-ul condus de consilierul lui Dodon anunță un „mare” caz de corupție / A încercat să mituiască un polițist de frontieră cu... 100 de dolari. MARELE CORUPT riscă 5 ani de închisoare

Un bărbat din Ceadîr-Lunga este cercetat penal de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de corupere activă. Acesta ar fi propus unui ofițer de investigații din cadrul Direcției regionale Sud a Poliției de frontieră 100 de...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 11 Iulie 2020, ora: 10:09

Fostă ministră a Justiției, despre rezilierea contractului de concesionare a aeroportului: „Dodon face în fel și chip ca țara să piardă 900 mln USD”

Fostă ministră a Justiției, despre rezilierea contractului de concesionare a aeroportului: „Dodon face în fel și chip ca țara să piardă 900 mln USD”

Urmăriți acțiunile lui Dodon dacă vreți să vedeți cum mai zboară un miliard de dolari din Republica Moldova. Astfel a comentat fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, acțiunile de ieri ale guvernării privind rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 11 Iulie 2020, ora: 09:01

O familie din România câștigă, în medie, puțin peste 1.000 euro/lună

O familie din România câștigă, în medie, puțin peste 1.000 euro/lună

Veniturile totale medii lunare ale unei gospodării din România, în termeni nominali, au fost de 5.119 lei în primul trimestru al acestui an, din care s-au cheltuit în medie 4.269 de lei, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 11 Iulie 2020, ora: 08:40

Ungurii tocmai au luat o decizie scandaloasă. Au bătut palma cu rușii într-un domeniu sensibil

Ungurii tocmai au luat o decizie scandaloasă. Au bătut palma cu rușii într-un domeniu sensibil Foto: simbol

Conform unui comunicat, compania energetică controlată de statul ungar MVM Zrt. și Rusatom Service Rt., filială a corporației ruse de stat pentru energie atomică Rosatom, au înființat o firmă mixtă în Ungaria.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 11 Iulie 2020, ora: 08:30

Republica Moldova primeşte a doua tranşă din asistenţa macrofinanciară oferită de Uniunea Europeană

Republica Moldova primeşte a doua tranşă din asistenţa macrofinanciară oferită de Uniunea Europeană

Comisia Europeană, în numele UE, a aprobat vineri, 10 iulie, debursarea a 30 de milioane de euro din asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova. Aceasta este cea de-a doua și ultima tranșă din cadrul actualului program de asistență macrofinanciară, prima tranșă în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Iulie 2020, ora: 07:37

Alina Bica, condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, a fost prinsă de poliţişti în Italia

Alina Bica, condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, a fost prinsă de poliţişti în Italia

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica va fi adusă în ţară, vineri seară, după ce fusese dată în urmărire de poliţie, potrivit conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 11 Iulie 2020, ora: 07:37

Cunoscutul actor Vladimir Ciobanu a fost diagnosticat cu leucemie: „Este internat la Iași și are nevoie de sânge pentru transfuzii”

Cunoscutul actor Vladimir Ciobanu a fost diagnosticat cu leucemie: „Este internat la Iași și are nevoie de sânge pentru transfuzii”

 Cunoscutul actor Vladimir Ciobanu, cel care l-a interpretat pe Mihai Eminescu în filmul „Luceafărul”, ar fi fost diagnosticat cu leucemie, iar în aceste clipe se află în stare gravă la Institutul Regional de Oncologie Iași. Potrivit prietenilor și...

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 11 Iulie 2020, ora: 07:30

Condamnare la închisoare pe viaţă pentru intenţia de a ataca locaţii turistice din Londra

Condamnare la închisoare pe viaţă pentru intenţia de a ataca locaţii turistice din Londra

 Justiţia britanică a condamnat joi la închisoare pe viaţă un fost şofer al companiei Uber care intenţiona să comită atacuri cu armă de foc şi cuţit în locaţii turistice din Londra, după ce fusese achitat de acuzaţii de terorism, relatează AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Externe 11 Iulie 2020, ora: 07:28

Un francez suspectat de abuzarea sexuală a peste 300 de minori, arestat la Indonezia

Un francez suspectat de abuzarea sexuală a peste 300 de minori, arestat la Indonezia

Poliţia din capitala indoneziană Jakarta a anunţat vineri arestarea unui bărbat cu cetăţenie franceză suspectat că a abuzat sexual peste 300 de minori, transmite dpa.

( ) Citeşte tot articolul

Externe 11 Iulie 2020, ora: 07:08

Coronavirus: O echipă specializată a OMS se îndreaptă spre China pentru a organiza o investigaţie asupra originii virusului

Coronavirus: O echipă specializată a OMS se îndreaptă spre China pentru a organiza o investigaţie asupra originii virusului

 Experţii OMS, specialişti în biologie şi epidemiologie, vor colabora cu oameni de ştiinţă din China pentru a stabili sfera de acţiune şi parcursul investigaţiei, după cum a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris, în cadrul unei informări de presă.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 11 Iulie 2020, ora: 07:00

Horoscopul zilei de azi, SÂMBĂTĂ 11 IULIE 2020. Chiron intră în retrograd! Adevărul iese la iveală

Horoscopul zilei de azi, SÂMBĂTĂ 11 IULIE 2020. Chiron intră în retrograd! Adevărul iese la iveală

Chiron isi incepe astazi miscarea retrograde si simti ca vrei sa tipi. Tipi de durere? Plangi de furie? Strigi dupa ajutor? Sau toate la un loc? Luna intra in Berbec, iar Berbecul nu stie de gluma. Este timpul sa iti onorezi propriile sentimente si sa actionezi. Pe masura de Luna face cuadratura...

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 11 Iulie 2020, ora: 06:50

A patra seară de proteste în Belgrad. Sârbii au rupt gardul din fața Parlamentului

A patra seară de proteste în Belgrad. Sârbii au rupt gardul din fața Parlamentului

Mii de protestatari din Belgrad au rupt gardul din fața clădirii Parlamentului sârbesc și au urcat scările acestuia pentru a aprinde torțe, potrivit Balkan Insight. Aceasta este a patra seară de proteste în capitala Serbiei față de modul în care guvernul a gestionat perioada de...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 11 Iulie 2020, ora: 06:48

CINE SUNT GĂGĂUZII / Rătăciți prin istorie

CINE SUNT GĂGĂUZII / Rătăciți prin istorie

Dosarul găgăuzilor se constituie într-unul dintre cele mai interesante şi mai puţin cunoscute episoade ale istoriei moderne ale românilor de pe ambele maluri ale Prutului. 

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 11 Iulie 2020, ora: 00:58

Sfânta Sofia: Grecia condamnă gestul Turciei pe care-l consideră „o provocare a lumii civilizate”

Sfânta Sofia: Grecia condamnă gestul Turciei pe care-l consideră „o provocare a lumii civilizate”

„Grecia condamnă cu tărie” decizia Turciei care deschide calea transformării fostei Hagia Sofia din Istanbul în moschee, a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis, vineri seara, potrivit AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Editorial 10 Iulie 2020, ora: 20:40 de Alecu Reniță

STATALITATEA DODONISTĂ – CÂT DE REPREZENTATIVĂ ESTE?

În spaţiul public se aruncă mesaje-cheie menite să buimăcească lumea şi să-l avantajeze pe Igor Dodon. Nu ştiu câte din mesajele-cheie sunt lansate din prostie sau la comanda stăpânilor lui Igor Dodon. În ultimele 2-3 luni, „cârtiţele” din...

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 10 Iulie 2020, ora: 09:06

necrolog Profirie Skramtai (10.02.1940-07.07.2020)

Profirie Skramtai (10.02.1940-07.07.2020)

Asociația culturală lituaniană Dacia, care leagă și emigranții din Republica Moldova, anunță cu tristețe profundă că la 7 iulie 2020 Profirie Skramtai, cunoscut dirijor moldovean, membru al comunității active, creativ, a murit.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 9 Iulie 2020, ora: 09:27

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași va deschide extensiuni la Bălți și Chișinău

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași va deschide extensiuni la Bălți și Chișinău

 Tinerii din Republica Moldova care doresc să urmeze programe de studii identice cu cele de la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), sub îndrumarea profesorilor din Iaşi, au posibilitatea de a studia la una dintre cele două Extensiuni ale UAIC de la Bălți...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 7 Iulie 2020, ora: 18:50

Descoperire BOMBĂ: Cercetările ADN demonstrează CLAR că RUȘII nu sunt SLAVI dar au origini TĂTARE și finlandeze

Cercetările ADN demonstrează CLAR că RUȘII nu sunt SLAVI dar au origini TĂTARE și finlandeze Foto: glavpost.com.ua

Cercetătorii ruși au făcut o descoperire senzațională, care va schimba cu siguranță percepția lumii față de etnia și istoria Rusiei. 

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 7 Iulie 2020, ora: 18:45

Top 5 cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

Top 5 cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

 Căldurile ridicate specifice verii sunt o adevărată provocare pentru organismul nostru. Este foarte important să ne hidratăm corespunzător și să consumăm cât mai multe legume și mai ales fructe.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)