Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 08:25
Abonamente

Actualitate 30 Iulie 2018, ora 14:28    Din editia print

SCRISOAREA SĂPTĂMÂNII: Adrian Covic - omul care mi-a dăruit viață

Marime Font

Dragă redacție, aș vrea să-i aduc mii de mulțumiri, prin intermediul ziarului TIMPUL, profesorului și doctorului Adrian Covic, șef al Secției de nefrologie a Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași, pentru că mi-a salvat viața.

Împreună cu întreaga mea familie, îi mulțumim zilnic bunului Dumnezeu și prietenilor noștri, cei care, într-un moment extrem de dificil din viața mea, mi-au recomandat acum trei ani să mă adresez după ajutor la dl Adrian Covic. Așa l-am cunoscut pe ilustrul profesor, care conduce un colectiv tânăr, dar foarte profesionist, pentru care pacientul înseamnă mai întâi de toate un OM.

Nu am cuvinte prin care să îmi exprim mulțumirea pentru încrederea pe mi-a insuflat-o dl Covic chiar de la prima întrevedere cu el. Fără această energie, de care m-a molipsit el, nu aș fi avut curajul de a lupta cu boala și nici puterea de a mă gândi că și viața mea poate merge înainte. Pentru că am pomenit și despre echipa sa, țin să menționez că am rămas profund impresionată de dăruirea, calmul, bunătatea și promptitudinea de care dau dovadă absolut toți angajații Sectiei de nefrologie de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon“, care știu să aline orice durere cu zâmbetul pe buze.Mult stimate domnule profesor Adrian Covic, această scrisoare de mulțumire este un semn de aleasă apreciere şi respect pentru modul în care Domnia Voastră a intervenit în organizarea tratamentului meu la Iași. Sunt sigură că numai datorită măiestriei profesionale a dvs. și a echipei medicale pe care o conduceți am reușit să câștigăm lupta cu maladia de care am suferit.

Mai mult decât atât, prin organizarea acestui tratament care a durat trei ani, mi-aţi oferit şansa de a reveni la o viaţă normală, mi-aţi deschis multe oportunităţi de realizare în viața de zi cu zi. Cu alte cuvinte, datorită dvs., m-am născut din nou.

Vă mulțumesc din suflet pentru raza de bucurie şi speranţă pe care ne-aţi adus-o mie și familiei mele, prietenilor şi nepoțeilor mei, pentru bunătatea şi generozitatea de care aţi dat dovadă astăzi, când tot mai rar se găsesc oameni dispuşi să întindă celor apropiați o mână de ajutor. Să vă aibă Dumnezeu în pază, domnule profesor Adrian Covac!


Cu deosebit respect, familia Cerba din Chișinău

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md