Actualitate

Scrisoarea săptămânii de la Andrei Donică

Consider că la etapa dată e mai bine să fie alte exigențe decât examenul de admitere în profesia de avocat, după cum ar fi: stagiul de lucru în domeniu de la 5 la 10 ani, media din certificatul de studii, prestigiul instituției absolvite, buna reputație a candidatului ș.a. Sunt sigur că la etapa dată, aceste exigențe sunt eficiente.

În această ordine de idei am și propus spre discuție un proiect de Lege de alternativă, înregistrat la UA la 13.03.2016 și la 19.03.2016 la Ministerul Justiției, în care, printre altele, mai propun:
– Lichidarea Barourilor de avocați, cu tot respectul față de unii decani.
– Comisia pentru etică și disciplină, să fie formată de către organul care eliberează licență de avocat – Ministerul Justiției, cu includerea din oficiu a 2-4 avocați sau aleși la congres.

– Să nu se admită în profesia de avocat persoanele pensionate din organele de drept, cu tot respectul față de unele.
Dacă se insistă pentru examene de admitere, Comisia pentru licențiere a profesiei de avocat, să fie constituită de către organul care eliberează licența – Ministerul Justiției, cu 2-3 avocați din oficiu sau aleși la congres.
Dacă se insistă la admiterea în profesia de avocat a foștilor deputați cu vechime de lucru în domeniu, fără examene de admitere, aceleași condiții să fie pentru toate persoanele, care au o vechime de lucru în domeniu mai mare de 10 ani.

Cu respect, avocatul Andrei Donică.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *