Actualitate

SCRISOAREA SĂPTĂMÂNII: Ei vor ca Basarabia să fie proprietatea lor

Se discută mult despre corupție, limba vorbită, educație, sănătate, agricultură și doar în treacăt despre ridicarea nivelului de trai al populației, ceea ce, de fapt, ar trebui să fi principala menire a oricărei guvernări. Politicienii noștri sunt preocupați de subiecte care duc la dezbinarea societății, pentru că o asemenea societate este mai ușor de exploatat și de supus intereselor celor cu „lingura și cuțitul”.

Fiecare cetățean vrea un trai decent, care, din păcate, nu se prevede în viitorul apropiat, dacă la conducerea țării rămân guvernanții de astăzi, care luptă doar pentru a fi pe placul „apusului” sau „răsăritului”. E condamnabil faptul că un Dodon, care pentru mine și alții nu este președintele țării, luptă pentru a ne subjuga Rusiei – o țară ce are încă multe de făcut pentru a crește nivelul de trai al propriilor cetățeni. Oare nu-i un paradox faptul că statul care exportă miliarde de metri cubi de gaz natural nu și-a gazificat încă toate localitățile sale? De aceea mă indignează sincer poziția rușilor din R. Moldova, care propagă ideea unirii cu Rusia. Doar și în Germania, Franța, SUA locuiesc milioane de ruși, dar peste tot aceștia respectă băștinașii și nu caută să-i lipească de Rusia.

Toate țările civilizate au salutat unificarea Germaniei. Și unificarea celor două Corei cred că ar garanta stabilitate Răsăritului depărtat. În ultimul timp, se vorbește tot mai mult și despre reîntregirea României, idee calomniată cu multă răutate de către Dodon și ortacii săi. În realitate, dacă ar exista voință politică la Chișinău, pentru că la București ea există, unirea ar putea avea loc și astăzi. Atunci năzuința de bază – ridicarea nivelului de trai – automat va fi înfăptuită: vom primi salarii și pensii ca în România, întreprinderile noastre ar începe să funcționeze mult mai rațional, iar banii cheltuiți aiurea pentru întreținerea parlamentului, guvernului, președinției și altor structuri de stat ar fi folosiți la dezvoltarea infrastructurii, agriculturii și în alte scopuri utile.

Iată de ce și se duce lupta. Cei care se înfruptă din treuca statului, de multe ori prin fraude, ar fi lipsiți de viața de desfrâu pe care o duc în prezent. Ei vor ca Basarabia să fie proprietatea lor și, în această ordine de idei, adevărul științific îi deranjează. Ca să înțeleagă și cetățenii de rând situația în care ne aflăm, presa ar trebui să informeze despre diferența dintre viața de la noi și cea din România, dar și despre sprijinul important pe care ni-l acordă cei de Peste Prut prin amenajarea sutelor de grădinițe, puncte medicale și prin alocarea resurselor financiare pentru creșterea economiei țării. Dacă vom sta locului, nu vom rezolva nimic și alții se vor folosi de tăcerea noastră. Numai mișcându-ne înainte, putem schimba lucrurile, fiindcă viitorul nostru se cheamă România.

Nicolai Melnicov 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *