Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 13:13
Abonamente

 
 

Actualitate 2 August 2016, ora 11:00    Din editia print

Scrisoarea săptămânii: Nu mai putem suporta această bătaie de joc

Marime Font

Către Procurorul General al RM
Liderii partidelor PLDM, PDM, PL, PCRM, 
PSRM, Partidul Nostru,
redacțiile ziarelor și televiziunilor

Adresare
din partea locuitorilor orașului Edineț cu privire la acțiunile ilegale ale funcționarilor din Primăria orașului Edineț și blocarea executării deciziilor Consiliului orășenesc

Noi, locuitorii orașului Edineț, suntem revoltați că decizia Consiliului orășenesc de consultare din data de 29.04.2015 cu privire la încetarea comerțului stradal în sectorul străzii Gorki nu se îndeplinește. Anume pe acest spațiu, unde sunt amplasate multe case rezidențiale, are loc vânzarea de produse agricole ziua întreagă. Pe timp de vară aici este un iad adevărat, murdărie și mizerie sub geamurile noastre. Noi suntem de acord cu amenajarea unei parcări cu plată în acest loc, numai să nu fie această nebunie.
În apărarea noastră au venit toate serviciile de stat (de Supraveghere a Sănătății Publice, Sanitar Veterinar, Situații Excepționale, Autoritatea pentru Protecția Consumatorului). Cu aceeași cerere de a pune capăt acestui haos s-a adresat și președintele Consiliului Raional Iurii Garas, șeful biroului teritorial Edineț al Cancelariei de Stat, B. Fedorișin, și câțiva deputați ai Parlamentului. Consilierii tuturor fracțiunilor din Consiliu, în afară de PDM, au cerut primarului, la fel, să oprească acest dezmăț. E la mintea cocoșului că drepturile noastre sunt încălcate.
Explicația e simplă. Având acces la pârghii administrative, primarul nu vrea să respecte legea.
Fiind în această situație, noi ne adresăm Procuraturii Generale, Parlamentului Republicii Moldova și altor instituții de stat cu cererea ca drepturile noastre constituționale să fie respectate, pentru că toți sunt egali în fața legii, indiferent de statutul social.
În fiecare an, situația devine tot mai gravă: nu avem posibilitate să ne aducem lemne, cărbuni, materiale de construcție, să facem reparație în casă, să chemăm ambulanța sau pompierii. Peste tot e o gălăgie și mizerie nemaipomenită.Nu mai putem să suportăm această bătaie de joc și cerem ca Primăria să mute piața de pe străzile rezidențiale într-un loc amenajat. Dar primarul nu dorește să facă asta, motivând că bișnițarii au votat pentru el, iar ceilalți opt mii de oameni nu-l interesează. Deși promovează valorile europene, el însuși le încalcă. Prin faptul că a cumpărat strada cu tot cu oamenii care locuiesc pe ea, primarul nu face decât „să sporească” prestigiul partidului pe care îl reprezintă (PDM). Mizeria și dezordinea de sub geamurile noastre ne fac de râs.
Fiecare semnătură a acestei adresări aparține unui om, unei familii, unui destin. Noi, ca și toți cetățenii acestei țări, avem dreptul la sănătate și liniște. Dar în situația dată acest drept ne este lezat.

Noi, locuitorii acestor străzi, rugăm insistent instituțiile menționate mai sus să pună capăt acestei nelegiuiri.
Locuitorii străzii M. Gorki: O. Cirimpei și Sf. Vasile: Pavliuk V., Lavrik V., Railean L., Ujegova N., Bogdan V., Voitik V., Vataman A., Dubici T., Crivaia N., Muntean V., în total 30 de persoane.
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md