Politică

Scuipatul în adresa României este politica oficială a Republicii Moldova

Acesta a ajuns atât de omniprezent, încât e imposibil să arunci o privire în jur și să nu te împiedici de el. Fiind purtat de pe la tot felul de „unimedii” cu „interviuri exclusive”, consilierul guvernamental Drăgancea a simțit o necesitate viscerală de exhibare a esenței sale. Dacă în trecut, puțul gândirii acestui individ general acuzații în adresa opoziției, astăzi Drăgancea a da-to pe politică.

După ce ieri Ion Chicu a oferit o lecție medicilor români cum să lucreze fără echipament de protecție și sa viruseze 30% din personal, astăzi a venit rândul consilierului Drăgancea să vină cu propria contribuție intelectuală la acest subiect.

Pentru a-i face pe plac șefului său, Drăgancea ca un statalist înnăscut, a scuipat in adresa medicilor români care au venit să dea o mână de ajutor oamenilor din Basarabia. Acesta a postat pe pagina sa de FB un mesaj mizerabil, prin care încearcă să contrapună medicii veniți din România celor din Republica Moldova.

Din puțul gândirii lui Drăgancea: „Odată cu venirea misiunii de medici din România, medicii din Moldova parcă au fost descalificați”.

Bufonul guvernamental arată adevărata față a puterii de la Chișinău

Discreditarea ajutorului românesc este o acțiune propagandistică orchestrata la cel mai înalt nivel de puterea de la Chișinău, pentru a demonstra că „lucoarea vine de la răsărit”. Tot ce mișcă pe această bucată de pământ, inclusiv criza pandemică, este folosită pentru a cultiva românofobia și anti-occidentalismul.

Sa ne amintim cum la 15 aprilie, Igor Dodon își lăuda stăpânii de la Moscova, pentru că ar fi pus la dispoziție gratis un avion, spre deosebire de România care „ar fi cerut 500 mii Euro pentru un astfel de transport”. Până la urmă am văzut că de fapt costurile au fost suportate de către Lukoil Moldova, și vor fi deduse din impozitul pe venit. Cam așa arată ajutorul rusesc, care … va fi plătit din banii noștri.

Mai apoi, regimul Dodon-Chicu băgă la înaintare o întreagă armată de propagandiști românofobi pentru a compromite ajutorul Românesc. Deputatul PSRM Bagdat Kaidarovici Țîrdea, împreună cu un alt neisprăvit, Consilier municipal PSRM Nicolae Pascaru, atacă România, încercând să acrediteze falsul precum că „sprijinul Bucureştiului este nesemnificativ, dar şi că ar fi venit prea târziu, după ce Chişinăul a fost ajutat deja de Rusia, China şi Ungaria.”

Apropo de „ajutorul din partea Ungariei”. Și aici, regimul românofob de la Chișinău a manipulat opinia publică, ascunzând că ajutorul umanitar oferit de Ungaria a fost posibil datorită NATO. Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul NATO se precizează că ajutorul oferit de Ungaria a fost posibil după ce Republica Moldova a solicitat asistenţă prin intermediul Centrului de Coordonare a Răspunsului la Dezastre al NATO. Menționăm că nici premierul Ion Chicu şi nici ministrul de Externe Oleg Tulea nu au spus niciun cuvânt cu privire la NATO.

Scuipatul în adresa României, este politica oficială a Republicii Moldova, iar declarațiile lui Drăgancea nu reprezintă decât un element dintr-un veritabil război pe care sculele Rusiei la Chișinău le poartă împotriva României.

Cu ei toate sunt clare. Problema este alta. Cât timp vor mai tolera cetățenii situația dată.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *