Femeia

Scurtă recapitulare

Am întâlnit până acum toate tipologiile – sau, cel puţin, aşa cred. Am întâlnit timida, femeia care m-a uimit prin cuminţenie şi închistare, dar care m-a lăsat perplex prin dorinţa ei de manifestare. Ar fi fost nevoie de condiţii ideale. Am încercat să o deschid, dar, din păcate, nu am avut destulă răbdare.

Rebela a fost una dintre femeile care sigur îmi vor rămâne întipărite în minte. Frezată neconvenţional, tatuată, machiată ciudat şi cu o vestimentaţie pe cât de puţin valoroasă din punct de vedere financiar, pe atât de armonios combinată. Mâini divine care creează în fiecare zi mici opere de artă vândute la diferite târguri handmade din capitală.

Un loc special în inima mea – deşi, din păcate, nu a avut ocazia să-l ocupe în mod conştient – îl deţine puştoaica de 17 ani care a încercat să mă farmece în iarna lui 2010. A reuşit prin inocenţă, frumuseţe şi sinceritate. Nu am vrut să o „leg” atât de curând şi astfel să o privez de experienţele adolescenţei. O fată deosebită. Poate peste ani…

Nepăsătoarea a fost pata neagră a trecutului recent. O blond-roşcată interesantă, mignonă, rebelă din fire, dar prea nepăsătoare ca să se afişeze, femeia care mi-a făcut programul sentimental de „o dată pe săptămână”. I-am oferit la un moment dat o floare în faţa căreia a râs batjocoritor.

Blonda cu ochi albaştri din camera de hotel, cea care m-a luat dintre zidurile-mi ridicate cu atenţie şi m-a adus în lumea ei, una lipsită de pudoare şi limite sexuale, împodobită cu mobilă victoriană printre jeturi de jacuzzi.

„Pumele” de 34, respectiv 37 de ani, femei care încă nu au găsit pe cineva care să le facă faţă, mai mult sau mai puţin manierate în viaţa cotidiană, dar adevărate fiare în dormitor, una dintre ele chiar perfectă, aş putea spune, sunt cele la care chiar nu m-am aşteptat să mă aţâţe. Categoric, experienţe extrem de interesante.

Ce am observat oarecum intrigat – lucru care-mi atestă naivitatea – e că femeia este în permanenţă nehotărâtă. Lasă impresia unei alegeri şi te surprinde apoi, uneori neplăcut, cu o alta, eventual opusă. Îţi sugerează o situaţie şi te loveşte în cele din urmă cu una total diferită. Dintre toate femeile pe care le-am întâlnit, mai mult de jumătate au fost incapabile să facă alegeri de care să se ţină. La fel şi eu.
 
petru@umbluliber.com
www.umbluliber.com

Timpul. Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *