Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 09:34
Abonamente
 
 
 

Eveniment 17 Septembrie 2012, ora 12:36    Din editia print

Se caută încă director la Moldova 1

Marime Font

A eșuat și a doua tentativă de alegere a directorului postului public de televiziune.

Niciun candidat la funcția de director al televiziunii publice dintre cei șase înscriși nu a acumulat voturile necesare pentru a câștiga concursul. Dorin Scobioală a fost votat de doi membri ai Consiliului de Observatori, iar Mircea Surdu a acumulat patru voturi, insuficient pentru a fi desemnat conducător al postului național.

După ce și-au prezentat proiectele de intenție, Ludmila Belcencova, Arcadie Gherasim, Vasile Grozavu, Dorin Scobioală și Mircea Surdu au răspuns la întrebările membrilor CO. Sorin Bucătaru nu s-a prezentat la şedinţă.Ludmila Belcencova a menționat că își dorește o televiziune publică independentă. În replică, membrii Comisiei au remarcat că concurenta a lucrat la o televiziune care a făcut partizanat politic, referindu-se la postul de vicepreședinte al domeniului politico-informațional pe care Ludmila Belcencova l-a ocupat la NIT.

Arcadie Gherasim a menționat că Moldova1 are nevoie de o redistribuire mai bună a finanțelor publice, iar Vasile Grozavu a criticat activitatea Consiliului de Observatori și atmosfera din interiorul televiziunii publice și a menționat că echipa redacțională trebuie restructurată.
Dorin Scobioală a opinat că echipa redacțională nu este mândră de potențialul angajaților și a constatat că niște proiecte venite din afara TVM i-ar stimula să producă materiale calitative. Mircea Surdu consideră că redacția are nevoie de mai mulți specialiști tineri. Președintele CO, Eugen Râbca, a menționat în context că Mircea Surdu ar fi fost împotriva reformelor în cadrul televiziunii. „Impresia dumneavoastră de sabotaj este falsă. De fapt, am lucrat la două proiecte cu tinerii”, a spus în replică M. Surdu.

După câteva runde de votare, Dorin Scobioală a acumulat două voturi, iar Mircea Surdu - patru. Menționăm că pentru a câștiga concursul candidații aveau nevoie de votul a cinci membri ai CO.

„În momentul de faţă consider că nu are rost să organizăm un nou concurs pentru alegerea directorului TV Moldova 1. Nu văd o soluție deocamdată”, a declarat Eugeniu Râbca, citat de trm.md.

Postul public de televiziune a rămas fără director în luna februarie curent.

Un articol de: Nelly Gâştemulte Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md