Economie

Se caută medici, ingineri, electricieni şi manageri

Din numărul total de locuri de muncă vacante, pentru persoane cu studii superioare şi medii de specialitate au fost oferite 1815 locuri de muncă, mai puţin de o treime. Potrivit ANOFM, se caută 227 de medici, 108 ingineri, 121 de inspectori, 74 de electricieni şi 69 de manageri. De asemenea la mare căutare sunt contabilii, infirmierele, casierii, gardienii şi educatorii.

Pentru persoane cu studii medii generale şi secundar profesionale oferta este mai numeroasă – 4903 locuri de muncă, ce constituie peste două treimi din locurile de muncă disponibile. Astfel, aşteaptă să fie angajaţi peste1370 de cusătorese şi croitori, 915 muncitori şi 209 vânzători. Dacă sunteţi operator de calculatoare, lăcătuş, bucătar, montator, chelner, conducător auto sau electrogazosudor, tractorist, tâmplar, frizer, ar trebui să consultaţi oferta ANOFM pentru că aveţi toate şansele să vă găsiţi un loc de muncă.

Sunt oferite locuri de muncă şi pentru muncitorii necalificaţi pentru munci de genul: hamal – 108 locuri, îngrijitor încăperi de producţie şi serviciu – 72, paznic – 52, măturător – 25, femeie de serviciu – 25, ajutor de educator – 18, dădacă – 13 locuri.

Datele ANOFM arată că la finele lunii trecute erau la evidenţă 31,7 mii de şomeri, dintre care 2734 au beneficiat de ajutor de şomaj în valoare de circa 1050 lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *