Ultima oră

Se cere excluderea lui Bătrâncea din Grupul parlamentar de prietenie cu România

Tinerii Partidului Popular European din Moldova (TPPEM) cer autorilor proiectului de hotărâre a Parlamentului privind constituirea grupurilor interparlamentare să-l excludă pe Vlad Bătrâncea din Grupul de prietenie cu România.

În comunicatul remis presei se menționează că "deputatul Bătrîncea își manifestă deschis atitudinea neprietenească față de țara vecină și de nenumărate ori a făcut declarații și gesturi care sunt la limita bunului simț". Din aceste considerente TPPEM cere excluderea lui Vlad Bătrîncea întrucât va reprezenta un impediment în dezvoltarea armonioasă a relațiilor interparlamentare moldo-române.

În luna decembrie 2015, Organizația de Tineret a PPEM a învinuit deputatul PSRM de instigare la ură interetnică deoarece gestul provocator prin care a rupt harta României Mari a stârnit valuri de critici și a polarizat societatea.

Președintele al grupului de prietenie cu România acestuia a fost ales liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Fostul deputat comunist pro-rus, Boris Golovin, a fost desemnat vicepreședinte al grupului. Ceilalți șase membri sunt deputații socialiști Vasile Bolea, Corneliu Furculiță, Oleg Lipskii, GhenadiMitriuc, Vladimir Odnostalco și Marina Radvan, care s-au manifestat printr-o retorică dură anti-românească.

În Legislativulde la Chișinău urmează a fi create grupuri de prietenie cu 37 de state și alte câteva regiuni care includ mai multe țări: statele Europei de Sud Est și țările Asiei Centrale. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost înregistrat de un grup de deputați. Documentul conține 44 de anexe cu numele deputaților care vor face parte din fiecare grup.
 
Radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *