Actualitate

Se vinde Moldova?

Azi, 22 iunie, presedintele comunist VladimirVoronin, insotit de Igor Dodon, prim-vicepremier, ministru al Economiei si Comertului si de Mariana Durlesteanu, ministrul Finantelor, pleaca la Moscova pentru a discuta posibilitatea contractarii unui imprumut de la Rusia, precum si participarea investitorilor rusi la proiectele investitionale in infrastructura R. Moldova.

Unii analisti considera ca imprumutul cerut de Voronin va insemna de fapt vinderea definitiva a R. Moldova Federatiei Ruse. Analistul politic Igor Botan aminteste ca „in campania electorala precedenta (pentru alegerile din 5 aprilie), Voronin a facut niste cedari imense Federatiei Ruse, semnand impreuna cu Smirnov declaratia de la Barviha prin care, practic, a cedat solutionarea conflictului transnistrean”. „Acum e posibil sa se faca cedari in sectorul energetic. Putem ghici ca vor promite cedari in favoarea „Gazprom”-ului”, a opinat expertul.

La inceputul acestei luni, directorul „Moldovagaz”, Aleksandr Gusev, afirma ca „Gazprom” ar putea obtine prin hotarare judecatoreasca punerea sub sechestru a activelor societatii ruso-moldovenesti din cauza datoriilor pe care Transnistria le are la gazele furnizate. „Moldovagaz” va ramane fara active, fara magistrale, fara conducte de transport”, declara Aleksandr Gusev.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *