Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 15:06
Abonamente

Afaceri 7 Martie 2016, ora 14:49

Sechestru pe una dintre cele mai mari fabrici de înghețată din Moldova

Marime Font

Unul dintre cei mai mari producători de îngheţată din Republica Moldova, compania Drancor SRL, proprietara fabricii de îngheţată cu acelaşi nume din Chişinău a iniţiat un proces de insolvenţă prin procedură accelerată de restructurare.

Probleme financiare

Potrivit unei decizii a Curţii de Apel, procedura accelerată de restructurare (prin care debitorul, după o perioadă de observaţie, intră direct în procedură de restructurare) a fost iniţiată la cererea administratorului Ion Drangoi.Motivele unei astfel de acţiuni nu sunt specificate, dar la mijloc ar putea fi problemele financiare cu care se confruntă compania şi omul de afaceri Vasile Drangoi, proprietarul fabricii.

În scopul prevenirii modificării structurii bunurilor companiei, instanţa a decis să pună interdicţie pe înstrăinarea bunurilor de către debitor, adică Drancor. La fel a pus sechestru pe toate bunurile şi corespondenţa comercială a întreprinderii.

Totodată Curtea de Apel a obligat administratorul provizoriu Grigore Hanganu să notifice toţi creditorii menţionaţi în lista depusă de debitor despre intentarea procedurii accelerate de restructurare.

De notat că potrivit specialiştilor restructurarea accelerată poate fi aplicată „întreprinderii aflate în dificultate financiară”, care este definită de lege ca întreprindere al cărei potenţial de viabilitate managerială şi economică se află într-o dinamică descrescătoare, dar al cărei titular execută sau este capabil să execute obligaţiile exigibile.

Fabrica Drancor a împlinit în mai 2015, 20 de ani de existenţă şi este proprietatea milionarului Vasile Drangoi, Preşedintele Partidului Romilor din Republica Moldova.

Potrivit datelor de pa pagina web în gama de producţie a întreprinderii Drancor se numără peste 60 de tipuri de îngheţată, produse într-un volum total de 450 tone lunar. De asemenea întreprinderea mai produce pizză îngheţată, unt, dulciuri etc.

În afară de fabrica Drancor, Vasile Drangoi mai deţine companii în Ucraina, Brazilia, România.

În anul 2015 afaceristul Gherman Gorbunţov, supranumit şi „bancherul negru” a pierdut la Curtea Supremă de Justiţie litigiul cu Vasile Drangoi şi a fost obligat să achite 8 milioane lei proprietarului companiei Drancor, care totodată este şi lider al romilor din Moldova.

Sursa: mold-street.com

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md