Politică

Secretarul General de la MAEIE Anatol Vangheli a discutat avansarea cooperării bilaterale cu oficiali din Japonia

Interlocutorii au abordat stadiul actual al relațiilor bilaterale, perspectivele de cooperare între Republica Moldova şi Japonia, precum şi modalităţile de impulsionare a colaborării reciproc avantajoase. Acțiunea se înscrie în programul vizitei în Japonia a delegației naționale cu participarea Secretarului General al Aparatului Președintelui țării, Ion Păduraru, prilejuită inaugurării oficiale a Ambasadei Republicii Moldova la Tokyo.

Oficialul moldovean a reiterat aprecierea autorităţilor de la Chişinău pentru suportul Japoniei oferit prin intermediul programului de asistenţă tehnică şi a exprimat interesul pentru reluarea finanţării unor proiecte prioritare, în special în domeniul agroindustrial, educaţie şi sănătate. În context, partea niponă a dat asigurări, că va susține în continuare dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova.

În cadrul discuțiilor a fost convenită continuarea dialogului multidimensional în vederea valorificării plenare a potențialului cooperării bilaterale în domeniile de interes comun pentru ambele părți.  

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *