Sănătate

Secretele japonezelor. Cum poţi slăbi sănătos în scurt timp

Iată cele patru reguli pe care jurnalista le-a învăţat de la femeile japoneze, renumite pentru frumuseţea lor fără bătrâneţe.

Dacă faci sport ca un luptător de sumo, vei arăta ca un luptător de sumo
Luptătorii de sumo nu iau micul dejun. Dimineaţa, la prima oră, aceştia încep antrenamentul în forţă, apoi iau un prânz uriaş, înainte de a merge la culcare. Când se trezesc, repetă încă o dată aceeaşi rutină.

Astfel, pentru o siluetă feminină şi fină, e musai să iei în fiecare zi micul dejun. După fitness, este recomandată o masă uşoară, altfel o dată cu muşchii vor apărea şi straturile de grăsime.

Viaţa înseamnă căldură

Mâncarea este energia de care avem nevoie pentru a supravieţui. Legumele şi fructele de vară ajută trupul să se adapteze la căldură. Mâncărurile de iarnă conţin mai multe calorii astfel încât trupul nostru să-ţi menţină căldura la temperaturi mici.

Nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm legume şi fructe crude, cât mai multe. Acestea sunt, fără îndoială, sănătoase, dar trupul nostru înregistrează o scădere a temperaturii din cauza hranei crude. Tocmai de aceea, va exista exista impulsul de a mânca mai mult pentru a compensa căldura pierdută.

Soluţia ar fi să gătiţi legumele… poate nu vor mai conţine la fel de multe vitamine, dar organismul va avea parte de mai multă căldură şi energie.

În timpul mesei, nu este sănătos să bei lichide

Japonezii nu beau niciodată în timp ce mănâncă. În primul rând, lichidul răceşte organismul. În al doilea rând, digestia este îngreunată. Oamenii de ştiinţă spun că apa neutralizează acidul gastric produs de stomac pentru digestie. Drept rezultat, organismul are nevoie de mai multă energie pentru a procesa, acesta fiind motivul pentru care vei simţi nevoie să mănânci din nou.
Mâncarea poate aduce un important aport de lichide organismului, de aceea japonezii adoră supele fierbinţi.

O baie caldă îţi poate prelungi viaţa

După o baie caldă, te simţi mai calmă, mai relaxată, iar circulaţia sângelui se îmbunătăţeşte. O baie de cel puţin două ori pe lună îţi va face pielea mai frumoasă şi va regla digestia. Japonezii recomandă temperatura apei între 38°C — 40°C, dacă rezişti.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *