Astăzi 29 Ianuarie 2020, Miercuri - Ultima actualizare la ora 18:59
Abonamente

Actualitate 30 Decembrie 2017, ora 13:36

Secretele originii lui Hitler. Tatăl dictatorului nazist era un bastard căsătorit cu propria nepoată

Marime Font

Adolf Hitler s-a născut în Imperiul Austro-Ungar şi a avut şase fraţi. Tatăl său a fost copilul din flori al unei cameriste şi se bănuieşte chiar că ar fi fost conceput cu fiul unui evreu bogat.

Din partea mamei avea origine slave, fiind rodul unei legături de sânge. Hitler şi-a dorit să fie preot şi a îndrăgit încă din copilărie ideile ultra-naţionaliste germane.

Adolf Hitler a fost unul dintre cei mai cunoscuţi dictatori ai istoriei. De numele său se leagă declanşarea celui mai ucigător şi întins conflict militar, cel de-Al Doilea Război Mondial, dar şi masacrarea în condiţii inumane a milioane de oameni. Hitler a fost unul dintre cei mai importanţi exponenţi ai extremei drepte în Europa interbelică, un om care a transformat Germania într-o super-putere militară-agresoare şi un stat totalitar care a servit drept model şi altor dictatori şi criminali de război din aceeaşi perioadă.

Loading...


Hitler este omul care a transformat extremismul şi antisemitismul în politică oficială de stat. Originile sale sunt însă obscure şi controversate şi nimeni nu şi-ar fi imaginat că puştiul austriac dintr-o familie cu şase copii va ajunge să facă lumea să tremure. Hitler s-a născut pe 20 aprilie 1889 în oraşul austriac Branau am Inn, situat în apropierea graniţei cu Germania. Practic Hitler s-a născut în imperiul Austro-Ungar, într-o familie cu şase copii a unui agent vamal. Originea părinţilor săi este şi astăzi un subiect de dispută, existând inclusiv teorii conform cărora Adolf Hitler, unul dintre cei mai acerbi discipoli ai antisemitismului, ar fi avut origini evreieşti şi slave.

Tatăl lui Hitler, bastardul unei cameriste

Oficial Adolf Hitler a fost austriac, adică de neam germanic. Originile sale au fost însă contestate de-a lungul timpului şi au apărut o serie de teorii controversate. Tatăl acestuia se numea Alois. S-a născut în 1837 şi era fiul din flori al unei servitoare de 42 de ani numită Maria Anna Schicklgruber. Pe certificatul său de naştere în locul tatălui a fost lăsat loc liber, fiind trecut drept ilegitim. De altfel a purtat până la vârsta de 39 de ani, numele de fată al mamei sale.

”Erau mii de copii nelegitimi la Waldviertel, aşa că naşterea lui Alois Shicklgruber nu a fost o surpriză. Nu era nicio ruşine pentru acesta să fie copil din flori, dar existau dezavantaje, mai ales că aceşti copii deveneau de obicei ajutoare la fermă fără proprietate şi prea multe drepturi, condamnaţi la sărăcie”, scrie Robert Payne în lucrarea sa ”The life and death of Adolf Hitler”.

Până la vârsta de 5 ani Alois a trăit la Strones, într-o sărăcie cruntă. Practic după această vârstă viaţa i-a fost salvată de Johann Nepomuk Hiedler, un fermier austriac din localitatea Spital. Faptul nu este întâmplător. Fratele lui Johann Nepomuk, Johann Georg Hiedler, s-a căsătorit cu mama lui Alois. ”Nimeni nu ştie de ce Alois Shicklgruber a devenit servitorul lui Johann Nepomuk Hiedler. Cert este că Johann Georg (n.r. tatăl adoptiv al lui Alois) şi noua sa soţie( n.r. mama lui Alois) locuiau într-o sărăcie cruntă la Strones şi a fost un act de milă pentru a salva viaţa copilului Alois. În cele din urmă Alois va lua numele tatălui său vitreg, Hiedler, care a fost interpretat şi Huettler sau în traducere directă ”omul din cort”. În certificatul de naştere a ajuns să fie trecut însă Hitler“. Aşa a ajuns să-l cheme mai târziu Adolf Hitler pe fiul lui Alois.

Abia la vârsta de 39 de ani Alois va face toate diligenţele pentru a modifica certificatul de naştere şi pentru a trece în spaţiul liber destinat tatălui, numele de Hitler. La vârsta de 13 ani Alois se angajează ca muncitor necalificat la cioplit piatra pentru pavaje. La 18 ani reuşeşte să se angajeze ca Serviciul Vamal, acolo unde îşi va petrece întreaga viaţă. Totodată tatăl lui Adolf Hitler, Alois, a fost considerat de unii un personaj afemeiat, care se căsătorea din interes. Nici nu era departe de adevăr. Alois Hitler a avut trei soţii. Prima soţie Anna Glasl Horer era o femei bogată cu 15 ani mai mare decât Alois.

”La vârsta de 36 de ani, Alois Hitler, s-a căsătorit pentru prima dată cu Anna Glasl Horrer, care era fiica bogată, în vârstă de 50 de ani, a unui oficial vamal. Era bolnavă sau s-a îmbolnăvit imediat după aceea. Nu la mult timp după ce s-a căsătorit cu ea, Alois Hitler a început o relaţie cu o servitoare tânără, de numai 19 ani, Franziska ”Fanni”Matzelsberger”, scria şi Ileen Bear în lucrarea sa ”Adolf Hitler: A biography”. Au urmat numeroase aventuri până când sătulă de infidelităţile lui Alois Hitler, bătrâna soţie divorţează. A doua soţie a lui Alois este chiar servitoarea Franziska Matzelsberger.

Tatăl lui Hitler şi originile evreieşti

Numele şi originea adevăratului tată al lui Alois Hitler şi implicit adevăratul bunic al lui Adolf Hitler este total necunoscut. Au apărut însă o serie de supoziţii. Una dintre acestea este că Alois, tatăl lui Adolf Hitler, ar fi fost pe jumătate evreu. Mai precis ar fi fost conceput cu un tânăr evreu, în perioada în care mama sa era cameristă la o familie bogată din Graz.

”Hans Frank guvernatorul general al Poloniei (n.r. în perioada ocupaţiei naziste), îşi aducea aminte vag că spre sfârşitul lui 1930 a fost trimis de Hitler să investigheze o poveste care spunea că tatăl său, Alois Shicklgruber, ar fi fost fiul unui evreu în vârstă de 19 ani, la momentul conceperii, din familia evreiască Frankenberger, ce locuia în Graz.

Acesta spunea că a găsit scrisori trimise de familia evreiască Annei Maria Shicklgruber şi că până când Alois ar fi împlinit 14 ani, această familie ar fi trimis regulat bani pentru întreţinerea lui”, preciza Robert Payne în ”The life and death of Adolf Hitler”. Totuşi acelaşi autor spune că nu sunt suficiente dovezi pentru a demonstra că această poveste cu familia evreiască este adevărată. Mai mult decât atât, sunt supoziţii care arată că nici măcar nu exista o asemenea familie evreiasă în Graz.

Ideea originii evreieşti a lui Adolf Hitler a continuat să preocupe, iar ziarul britanic ”The Telegraph” preciza în august 2010 că un studiu genetic ar fi confirmat originea evreiască a lui Hitler.

Această teorie continuă însă să fie controversată şi nu este valabil acceptată.

Adolf Hitler fiul unei cameriste cu origine slave, care-i zicea soţului ”Unchiule”

Mama lui Adolf Hitler a fost a treia soţie a lui Alois Hitler. Se numea Klara Pölzl şi era fiica lui Johann Baptist Pölzl, dar şi a Johhanei Nepomuk Hiedler, unchiul vitreg al lui Alois Hitler. Mai precis, Klara soţia lui Alois era şi nepoata sa vitregă.

 Klara Pölzl s-a nascut la data de 12 august 1860, în Weitra, o localitatea austriacă. Tatăl său era un fermier sărac şi ca atare a dus o viaţă de sărăcie şi privaţiuni alături de cei 7 fraţi, dintre care au mai supravieţuit doar trei. ”Klara Pölzl a dus o copilărie mizerabilă în casa mizerabilă şi sărăcăcioasă a părinţilor săi”, scria şi August Kubizek în ”The Young Hitler I Knew: The Memoirs of Hitler's Childhood Friend”.

 Pentru a supravieţui Klara ajunge cameristă şi servitoare la diverse familii. Aşa ajunge în 1876 să-l cunoască pe Alois, unchiul său. La acea vreme Alois Hitler avea 39 de ani şi a fost impresionat de Klara. Tânăra avea doar 16 ani, avea ochi albaştri şi un păr negru frumos. Klara este angajată de Alois şi de soţia sa, fosta cameristă Fanny.

 Cum era de aşteptat având în vedere istoricul său, Alois se îndrăgosteşte de Klara. Au o relaţie scurtă, dar sunt prinşi de Franziska Matzelsberger, iar Klara este concediată după un scandal uriaş. La scurt timp însă Franziska, cea de-a doua soţie a lui Alois Hitler, moare de tuberculoză la numai 23 de ani, iar la numai 5 luni de la decesul acesteia tatăl lui Adolf Hitler se căsătoreşte cu Klara Pölzl. Cu Klara, Alois va sta până la finalul vieţii şi va avea cu ea şase copii, printre care şi Adolf Hitler.

 Interesant este faptul că prin intermediul mamei sale, Adolf Hitler a ajuns să aibă şi sânge slav, un neam pe care l-a urât aproape la fel de mult ca şi pe evrei. Mai precis bunicul, Klarei, Johann Nepomuk Hiedler, era de origine din Cehia.

Sursa: Adevarul.ro

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 29 Ianuarie 2020, ora: 18:59

FOTO / DOCUMENTE DIN ARHIVĂ - Cum eroul Lomakin de la Răscăieți a murit de trei ori (PAGINA DE ISTORIE cu Gheorghe Mărzencu)

FOTO / DOCUMENTE DIN ARHIVĂ - Cum eroul Lomakin de la Răscăieți a murit de trei ori (PAGINA DE ISTORIE cu Gheorghe Mărzencu)

Acum cinci decenii, regimul sovietic de ocupație a înălțat un memorial, lângă satul Răscăieți, raionul Ștefan-Vodă, consacrat unui grup de eroi ai URSS, care cică și-au săvărșit fapta eroică, prin acele locuri. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 09:38

O companie imobiliară și-a trimis clienții în Laponia, imagini din călătorie​

O companie imobiliară și-a trimis clienții în Laponia, imagini din călătorie​

Când erai copil, toate poveștile îți spuneau că Moș Crăciun tăiește în Laponia. Nu-i așa că îți părea o destinație imposibilă și încercai să ajungi acolo măcar în vis?​

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 29 Ianuarie 2020, ora: 09:32

Curtea de Apel Chișinău examinează astăzi recursul împotriva eliberării ex-premierului Vlad Filat

Curtea de Apel Chișinău examinează astăzi recursul împotriva eliberării ex-premierului Vlad Filat

Recursul depus de către noua administrație a Penitenciarului nr. 13 împotriva eliberării condiționate a fostului premier Vlad Filat urmează să fie examinat azi, 29 ianuarie, la Curtea de Apel Chișinău.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 09:25

Apple a dat din nou lovitura pe plan mondial! Venituri uriaşe în 2019

Apple a dat din nou lovitura pe plan mondial! Venituri uriaşe în 2019

Apple a transmis recent valoarea veniturilor companiei în 2019. Suma este cu adevărat una consistentă, trecând de pragul de 90 de miliarde de dolari. Mai mult de atât, numărul dispozitivelor active a trecut de 1.5 miliarde.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 29 Ianuarie 2020, ora: 09:22

Dieta din 2050, complet diferită de cea de acum: ce vom mânca din cauza exploziei populației

Dieta din 2050, complet diferită de cea de acum: ce vom mânca din cauza exploziei populației

 În cazul în care nu ești vegetarian sau vegan, iar dieta ta include proteine de origine animală, până în 2050, regimul tău se va schimba semnificativ.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 09:21

Lipsa zăpezii, bariera agriculturii în 2020: Luna februarie este critică pentru cereale

Lipsa zăpezii, bariera agriculturii în 2020: Luna februarie este critică pentru cereale

Lipsa zăpezii din iarnă şi temperaturile ridicate pentru acest anotimp au avut un impact negativ asupra culturilor de cereale şi oleaginoase însămânţate în toamna anului 2019, astfel că în unele zone ale ţării grâul tinde să se usuce. Rapiţa are, de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 09:17

Guvernul Orban vrea ca alegerile anticipate şi localele să aibă loc până în 28 iunie, la diferenţă de cel mult o săptămână

Guvernul Orban vrea ca alegerile anticipate şi localele să aibă loc până în 28 iunie, la diferenţă de cel mult o săptămână

Guvernul vrea ca alegerile anticipate și alegerile locale să aibă loc până în 28 iunie, la diferenţă de o zi sau maximum o săptămână, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 09:14

Kremlinul denunţă afirmaţiile ”insultătoare” ale preşedintelui ucrainean la adresa Uniunii Sovietice

Kremlinul denunţă afirmaţiile ”insultătoare” ale preşedintelui ucrainean la adresa Uniunii Sovietice Foto: AFP

Kremlinul a formulat critici virulente marţi la adresa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru că a afirmat că URSS a avut partea sa de responsabilitate în izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, ‘complotând’ cu naziştii la invadarea Poloniei în...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 29 Ianuarie 2020, ora: 08:30

Vești proaste pentru Liviu Dragnea care se află de câteva luni în închisoare. Acesta va rămâne după gratii pentru foarte mult timp, după ultimele declarații care au apărut în spațiul public. Este vorba despre cazul Belina, în care este implicat fostul lider al PSD.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 29 Ianuarie 2020, ora: 08:24

APCE a pus la îndoială legalitatea delegației moldovenești din cauza neincluderii reprezentanților Partidului ȘOR

APCE a pus la îndoială legalitatea delegației moldovenești din cauza neincluderii reprezentanților Partidului ȘOR

În cadrul sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care are loc în aceste zile, a fost abordată problema recunoașterii legitimității delegației din partea Republicii Moldova. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 08:13

Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus din China a urcat la 132; Japonia îşi evacuează cetăţenii

Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus din China a urcat la 132; Japonia îşi evacuează cetăţenii

Numărul celor morți din cauza noului coronavirus din China a urcat miercuri abrupt până la 132, fiind consemnate aproape 1.500 de noi cazuri, transmite Reuters. Japonia și-a scos cu avionul cetățenii din Wuhan epicentrul epidemiei, o acțiune similară fiind desfășurată miercuri...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 08:03

Noul investitor de la Aeroportul Internațional Chișinău a solicitat permisiunea de a construi un nou Terminal

Noul investitor de la Aeroportul Internațional Chișinău a solicitat permisiunea de a construi un nou Terminal

Investitorul Aeroportului Internațional Chișinău a solicitat permisiunea de a construi noul Terminal

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 29 Ianuarie 2020, ora: 07:50

Toate partidele din guvernul și parlamentul bulgar, precum și aproape toate ziarele bulgăreşti lucrează pentru interesele Rusiei

Toate partidele din guvernul și parlamentul bulgar, precum și aproape toate ziarele bulgăreşti lucrează pentru interesele Rusiei

Acest lucru este deosebit de vizibil mai ales în implementarea proiectelor energetice, care ori contrazic logica economică (cum ar fi continuarea Turk Stream prin Bulgaria) ori amenință direct securitatea națională (Centrala Nucleara de la Belene), scriu bulgarii de la Dnevnik,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 07:47

România și SUA își vor coordona acțiunile privind situația din R.Moldova

România și SUA își vor coordona acțiunile privind situația din R.Moldova

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a discutat astăzi cu ambasadorul american în România, Adrian Zuckerman, despre situația din Republica Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Sport 29 Ianuarie 2020, ora: 07:43

Când se va juca semifinala dintre Simona Halep și Garbine Muguruza

Când se va juca semifinala dintre Simona Halep și Garbine Muguruza

Organizatorii de la Australian Open au anunțat programul de joi, zi în care vor avea loc semifinalele de pe tabloul de simplu feminin.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 29 Ianuarie 2020, ora: 06:29

(FOTO) Igor Dodon a fost surprins în avion citind o carte despre Winston Churchill

(FOTO) Igor Dodon a fost surprins în avion citind o carte despre Winston Churchill

Președintele țării Igor Dodon a fost din nou surprins călătorind în clasa econom într-o cursă avia, cel mai probabil, spre Strasbourg. Pe durata zborului, unii pasageri l-au surprins pe Igor Dodon citind o carte despre viața și activitatea premierului britanic Winston...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 04:28

Peștele care îţi distruge sănătatea. Şi tu îl consumi, fără să ştii la ce pericole te expui

Peștele care îţi distruge sănătatea. Şi tu îl consumi, fără să ştii la ce pericole te expui

Este unul dintre cei mai toxici peşti, dar, cu toate acestea, şi tu l-ai consumat cel puţin o dată! Deşi se găteşte extrem de uşor, îţi distruge sănătatea şi medicii recomandă evitarea consumului.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 00:10

OPINIE /// De ce nu ar trebui să ne speriem de virusul ucigaș

OPINIE /// De ce nu ar trebui să ne speriem de virusul ucigaș

Că așa scrie presa: ucigaș, ucigaș, ucigaș. Dar dacă ne uităm cu atenție, observăm că nu e chiar așa de ucigaș. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 22:37

BREAKING /// Un cutremur de 7,7 a zguduit Cuba şi Jamaica. Alertă de tsunami

BREAKING /// Un cutremur de 7,7 a zguduit Cuba şi Jamaica. Alertă de tsunami

 Un cutremur puternic, cu o magnitudine de 7,7, a zguduit sudul Cubei şi Jamaica, în nord-vest, marţi, la ora locală 14.00. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 11:20

Iohannis: Şi de data aceasta şi de data viitoare, tot pe domnul Ludovic Orban îl voi propune premier

Iohannis: Şi de data aceasta şi de data viitoare, tot pe domnul Ludovic Orban îl voi propune premier

 Preşedintele Klaus Iohannis îşi reafirmă intenţia de a-l propune premier pe Ludovic Orban în situaţia în care va fi nevoie de constituirea unui nou Executiv. Întrebat dacă are o soluţie de rezervă pentru organizarea alegerilor anticipate, în situaţia...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 10:55

Victor Chirilă: Dodon este cel mai slab și cel mai ineficient președinte de la independență încoace. Este indezirabil în marile capitale europene și un obstacol pentru dezvoltarea relațiilor strategice cu România și Ucraina

Victor Chirilă: Dodon este cel mai slab și cel mai ineficient președinte de la independență încoace. Este indezirabil în marile capitale europene și un obstacol pentru dezvoltarea relațiilor strategice cu România și Ucraina

Președintele Igor Dodon este un cronicar meticulos al întrevederilor informale pe care le are cu liderii statelor occidentale și nu numai pe culoarele unor reuniunii internaționale. Aceste întrevederi nu-și au însă, în viața politică de zi cu zi, o continuare și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 10:39

INFOGRAFIC / Ce salarii au judecătorii și procurorii din R. Moldova față de cei din România, Rusia, Ucraina sau Germania

INFOGRAFIC / Ce salarii au judecătorii și procurorii din R. Moldova față de cei din România, Rusia, Ucraina sau Germania

Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) a elaborat un infografic „Justiția din Republica Moldova: Salariile judecătorilor și procurorilor”, pentru informarea publicului despre sistemul de justiție din Republica Moldova prin prisma informației statistice.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 10:16

Iurie Reniță a făcut un APEL către autoritățile române să urgenteze procesul de obținere a cetățeniei române

Iurie Reniță a făcut un APEL către autoritățile române să urgenteze procesul de obținere a cetățeniei române

Deputatul Iurie Reniță a făcut un apel către Guvernul României și Autoritatea Națională pentru Cetățenie să caute urgent soluții pentru cei peste 230 000 de basarabeni care așteaptă de ani de zile redobândirea cetățeniei române.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 28 Ianuarie 2020, ora: 10:06

AUDIERI /// Sergiu Sîrbu este cercetat într-un dosar de corupere activă (Unimedia)

AUDIERI /// Sergiu Sîrbu este cercetat într-un dosar de corupere activă (Unimedia)

Deputatul Sergiu Sîrbu este cercetat într-un dosar de corupere activă.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 28 Ianuarie 2020, ora: 08:47

opinie Gheorghe Erizanu: Un duel ipocrit: Pușkin & Kogălniceanu

Gheorghe Erizanu: Un duel ipocrit: Pușkin & Kogălniceanu

Președintele Dodon anunță reparații de peste jumătate de milion pentru Casa-muzeu Pușkin din Chișinău. Reparația va începe în martie-aprilie curent.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 08:37

Reuters /// Hackeri din zona Turciei s-ar afla în spatele atacurilor cibernetice din Grecia

Reuters /// Hackeri din zona Turciei s-ar afla în spatele atacurilor cibernetice din Grecia

Atacurile asupra unor pagini de internet ale unor instituţii de stat şi ale unor organizaţii din Europa şi Orientul Mijlociu se crede că sunt opera unor hackeri care acţionează în interesul guvernului turc, potrivit relatărilor agenţiei Reuters, care citează trei demnitari...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)