Timpul Liber

Secretul unghiilor perfecte

Dar, pentru ca acest lucru să fie posibil, nu este suficient să foloseşti cele mai frumoase nuanţe de ojă care au apărut pe piaţă. Pentru ca unghiile tale să tindă spre perfecţiune şi să poată fi colorate în orice nuanţă de roşu, sau să fie acoperite doar cu un lac translucid, ele trebuie îngrijite corespunzător.

Cum protejăm unghiile şi pielea mâinilor?

Poartă mănuşi de protecţie atunci când te apuci de dereticat prin casă. Fie că speli banalul filtru de cafea, cureţi aragazul, lustruieşti parchetul sau cureţi baia şi geamurile apartamentului, mâinile trebuie să fie protejate. Pielea mâinilor, dar şi unghiile intră în contact cu detergenţi, substanţe chimice sau săpunuri dure care nu fac decât să le atace.

Când ai terminat treaba, spală-te pe mâini cu un săpun care are un PH corespunzător, cât mai blând, apoi răsfaţă-te cu o cremă puternic hidratantă. Poţi să apelezi la cremă de câteva ori pe zi, dar este obligatoriu ca în fiecare seară, atunci când ai terminat toate treburile casei, să-ţi acorzi câteva clipe pentru a-ţi masa mâinile cu o cremă bogată în vitamine şi cu glicerină. În cazul în care intră în contact cu apa, pielea mâinilor trebuie să fie protejată de o cremă care conţine silicon.

Dacă unghiile se înnegresc, deşi îţi faci manichiura cu regularitate, e cazul să le aplici un tratament special. Încearcă să stai cu unghiile în suc proaspăt de lămâie timp de zece minute. La acest tratament se poate recurge de două ori pe săptămână.

Manichiura în trei paşi şi… 20 de minute

În cazul în care nu ai obiceiul de a-ţi da cu lac pe unghii este timpul să o faci. Stratul de lac sau de ojă îţi va ocroti unghia. Aceste produse conţin diverse vitamine care au rolul de a proteja, de a întări unghiile prevenind ruperea lor. Manichiura se poate realiza destul de uşor şi acasă. Nu-ţi trebuie decât o forfecuţă pentru cuticule, o unghieră, o pilă, un dezinfectant şi bineînţeles nuanţele de lac de unghii care îţi plac.
1. Dacă vrei să porţi unghiile drepte, nu trebuie decât să le tai cu unghiera drept, apoi să le pileşti uşor. Dacă vrei ca unghiile să fie rotunjite, foloseşte-te, din nou, de unghieră. Tai puţin din colţurile unghiei, apoi cu ajutorul pilei le dai forma dorită.

2. Cuticulele se îndepărtează foarte uşor dacă încerci să faci acest lucru după o baie fierbinte, sau după ce ai stat zece minute cu mâinile într-un vas cu apă caldă. Pentru ca operaţiunea să nu fie grea, poţi folosi un gel special de cuticule care are rolul de a le face moi, iar astfel îndepărtarea lor este uşoară. Apoi, dezinfectează locul.

3. După ce ai finalizat această operaţiune, care nu durează decât 20 de minute cel mult, este momentul să aplici pe unghie lacul dorit. În maximum două straturi pentru ca unghia să nu devină casantă. Dacă unghiile se rup, ar trebui să le tai destul de scurt pentru o perioadă de timp, dar şi să aplici un lac destinat special întăririi unghiilor.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *