Ultima oră

Sediu pentru Centrul “PAUL GOMA”

În acest context, un grup de personalităţi marcante din Republica Moldova solicită Consiliului Municipal Chişinău să aprobe o decizie pentru soluţionarea echitabilă a problemei, comunică MOLDPRES.

Anterior a fost adresat un demers către primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă. În rezultatul acestuia, a fost luată decizia de a acorda un subsol insalubru la marginea oraşului, decizia fiind motivată prin faptul că acesta ar fi unicul local de care dispune Primăria.

„E o motivaţie cel puţin stranie, dacă ne uităm la proiectul ordinei de zi a Consiliului Municipal Chişinău din cinci septembrie. Aici regăsim mai multe clădiri istorice din centrul Chişinăului scoase pentru a fi date în arendă. Decizia trebuie s-o ia Consiliul Municipal”, susţine directorul executiv al Centrului „Paul Goma” Andrei Ţurcanu.

Printre cei care susţin iniţiativa de repatriere a lui Paul Goma şi cer crearea unor condiţii decente pentru activitatea Centrului de studiere a comunismului în Basarabia şi Bucovina „Paul Goma” sînt primul Preşedinte al Republicii Moldova Mircea Snegur şi scriitorul Vladimir Beşleagă.

Centrul „Paul Goma” este o organizaţie obştească menită să adune materiale şi să cerceteze manifestările şi consecinţele fenomenului totalitarismului comunist, notează MOLDPRES.
 
Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *