Externe

Şeful OSCE vine la Chişinău

Pe lângă discuţiile programate cu oficialităţi de la Chişinău, Lamberto Zannier va dialoga cu liderul transnistrean Evgheni Şevciuk şi pretinsul ministru de externe al autoproclamatei republici separatiste, Nina Ştanski, dar şi cu başkanul Găgăuziei, Mihail Formuzal. De asemenea, secretarul general al OSCE se va întâlni şi cu mediatori şi observatori ai procesului de pace, dar şi cu reprezentanţi ai societăţii civile şi membrii staffului OSCE din Chişinău, Tighina şi Tiraspol.

Marţi, 17 iulie, după-amiază, Lamberto Zannier va organiza o conferinţă de presă, în faţa reşedinţei de stat de pe strada Nicolae Iorga, în cadrul căreia va răspunde întrebărilor presei legate de această descindere în R. Moldova. Acelaşi lucru se va întâmpla o zi mai târziu, de această dată la Tiraspol, acolo unde secretarul general al OSCE va fi protagonistul unei întâlniri cu mass-media, imediat după întâlnirea cu Evgheni Şevciuk.
Comitetul General pentru Afaceri Politice şi Securitate al Adunării Parlamentare OSCE a adoptat duminică o Rezoluţie cu privire la R. Moldova, în care se face apel la Federaţia Rusă să reia şi să finalizeze procesul de retragere a trupelor şi muniţiilor sale de pe teritoriul R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *