Sănătate

Semne că ai rinichii bolnavi

Printre semnele că rinichii nu funcţionează cum trebuie se numără şi dezvoltarea eczemelor şi a punctelor roşii pe piele.

Semne că ai rinichii bolnavi
1. Afecţiunile renale se caracterizează prin dificultatea filtrării şi eliminării excesului de lichide. Din această cauza apar umflături la nivelul fetei, la nivelul braţelor sau al picioarelor.

2. Printre simptomele unor rinichi cu probleme se numără şi erupţiile cutanate. Atunci când toxinele nu pot fi eliminate din corp ele se acumulează în sânge, iar acest lucru se poate vedea prin simplă observare a aspectului pielii.

3. Tulburările urinare sunt printre primele semne ale proastei funcţionari a rinichilor. Este îngrijorător dacă:
– urină este însoţită de sânge sau are o culoare maronie;
– urină are un aspect spumos;
– urinarea nu poate fi controlată, iar episoadele din timpul nopţii împiedică somnul.

4. Problemele de concentrare şi senzaţia permanentă de oboseală sunt alte semnale ale funcţionarii cu dificultate a rinichilor. Oboseală apare atunci când nivelul de oxigen din sânge scade din cauza toxinelor care atacă acest lichid.

5. Alimentele capătă o savoare de metal, indiferent de compoziţia acestora. Acest lucru se produce din cauza excesului de toxine din organism.

6. Durerile accentuate în zona pelviană până la durerea puternică în zona lombară sunt semne că e nevoie de o vizită la medic.

Rolul rinichilor în organism
Principala întrebuinţare a rinichilor este depurarea sângelui de substanţe toxice. Principala cale de a elimina substanţele toxice din organism este reprezentată de aparatul uro-excretor. De asemenea, rinichiul formează două tipuri de urină: primară şifinală.

Pe lângă funcţia de depurare a sângelui, rinichiul secretă şi hormoni. Datorită secretiei şi eliberării unor substanţe, organul poate fi considerat glanda endocrină.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *