Ultima oră

Separatiştii proruşi: Observatorii OSCE reţinuţi la Slaviansk sunt spioni NATO. Îi vom schimba cu propriii noştri prizonieri

"Ieri (vineri) am arestat spioni NATO", a declarat Denis Puşilin, unul dintre liderii separatiştilor, referindu-se la cele 13 persoane, şapte reprezentanţi OSCE şi însoţitorii lor ucraineni, reţinuţi cu o zi înainte.

"Oamenii OSCE nu vor fi eliberaţi. Ei vor fi schimbaţi cu propriii noştri prizonieri. Nu văd altă soluţie", a spus el, în faţa sediului serviciilor speciale (SBU) de la Slaviansk, un basion al insurgenţilor proruşi în estul Ucrainei, unde sunt reţinuţi.

Baricadele din faţa sediului SBU au fost consolidate sâmbătă dimineaţa cu saci de nisip. Trei blindate erau parcate în apropiere, a constatat un jurnmalist AFP.

Știrea inițială:

Şapte observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare &icirc;n Europa daţi dispăruţi &icirc;n estul Ucrainei au fost capturaţi de separatişti proruşi la Slaviansk, anunţă Ministerul ucrainean de Interne, citat de AFP, potrivit Mediafax.<br />

"Persoane rămase neidentificate au oprit vineri dimineaţă un microbuz în care erau 13 pasageri – şapte reprezentanţi ai OSCE, cinci militari ucraineni şi şoferul", a precizat Ministerul de Interne de la Kiev.

"Persoanele capturate se află într-un sediu local al serviciilor speciale ocupat de insurgenţi", adaugă instituţia.

"Au fost demarate negocieri cu separatiştii proruşi. Refuză eliberarea ostaticilor, explicând că trebuie să se consulte cu organismele competente ale Rusiei", a subliniat Ministerul ucrainean de Interne.

Liderul separatist de la Slaviansk, Viaceslav Ponomarev, a declarat că în microbuz era o persoană care lucrează pentru Statul Major al armatei ucrainene. "Este vorba de un spion", a spus el.

Ministrul suedez de Externe, Carl Bildt, s-a declarat "extrem de îngrijorat" de capturarea observatorilor OSCE, printre care se numără un suedez.

Sursa: rfi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *