Astăzi 18 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 12:25
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 12 August 2017, ora 08:35

Separatistul Șevciuk scoate gunoiul de sub preș. Acuză așa-zisa guvernare de la Tiraspol de SĂRĂCIA și marele EXOD al populației din regiune

Marime Font

Șevciuk, fostul lider separatist de la Tiraspol scoate gunoiul de sub preș. Acuză autoritățile așa-zisei Republici Moldovenești Nistrene că au mituit alegătorii în precedenta campanie electorală. Mai mult, Șevciuk mărturisește că are loc exodul în masă a populației.

„Și aceasta se datorează devalorizării rublei cu aproape 42% (ar trebui să fie în buget mai mult în ruble, nu mai puțin, exportăm mărfuri din PMR și electricitate în monedă și fără adaosuri). Ei au promis o creștere a veniturilor bugetare, o creștere a cheltuielilor pentru servicii sociale și salarii și pensii, dacă „vin la putere" cu o „echipă" și... Șevciuk nu-i de 8 luni. Conducătorilor, unde sunt banii promiși? Cereți de la Federația Rusă?

Sau nu au furat? Sau fură acum! Sau în 2016, de dragul puterii (care acum este marionetă), conducătorii au mințit și au mituit alegătorii? Ne putem aminti despre sponsorii alegerilor preelectorale?Miliardele de dolari ale lui Smirnov, aduse din zonele „libere" europene? Poate să ia și să ajute bugetul? Sau Federația Rusă? Ne cheltuim banii doar pe hrișcă, pe alegeri, pe luare de mită și falsificare a cazurilor penale?

Cât timp sărăcia, ideologia feudalismului, va „domni" în Transnistria depinde de toată lumea. Între timp, are loc exodul masiv al cetățenilor!
Pleacă cei care nu așteaptă medicamente gratuite sau 15.000 de locuri de muncă promise.

Locuințele sunt destul de ieftine. De ce? Din cauza exodului de masă. Mulți intenționează să părăsească perioada „de succes" a ideologiei guvernării feudale a Transnistriei”, scrie Șevciuk pe o rețea socială.

Tmpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md