Internațional

Serbia şi Spania sunt primele echipe calificate în sferturile Mondialelor de baschet

Serbia a devenit prima echipă care a acces în sferturile competiţiei după ce a învins într-un meci dramatic, formaţia Croaţiei cu scorul de 73-72 (19-27, 15-9, 20-14, 19-22). Este de remarcat că până la această confruntare, sârbii aveau o medie impresionantă de 93 puncte pe meci, însă în disputa cu vecinii balcanici tensiunea a fost la ordinea zilei. Despre acest dramatism ne vorbeşte şi faptul că configuraţia finală a scorului a fost decisă la executarea loviturilor de pedeapsă.

Cel mai bun marcator al învingătorilor a fost Nenad Krstic, jucător legitimat în NBA la Oklahoma City Thunder trecându-şi în cont 16 puncte.

Derbiul optimilor de finală a opus, tot sâmbătă, campioana mondială în exerciţiu, Spania, şi puternica selecţionată a Greciei, reeditând finala ediţiei 2006 din Japonia.

Elenii au început bine meciul, aceştia conducând cu 4-0 şi 6-2, dar în scurt timp, adversarii au reuşit egalitate. Iar Marc Gasol a adus Spania pentru prima dată în avantaj, după patru minute de joc. Finalul sfertului inaugural a aparţinut Spaniei, ei terminând în avantaj, scor 22-19.

Tot cu un decalaj de trei puncte, ibericii au învins şi în repriza secundă, intrând în pauza mare, cu un scor de 37-31.

În sfertul al treilea, spaniolii au lăsat-o mai moale şi au permis baschetbaliştilor din Ellada să reducă considerabil din handicap, 52-51.

Deşi dramatismul nu a lipsit nici în repriza finală, spaniolii au fost mai incisivi şi au învins cu 80-72

Spania va întâlni Serbia în sferturile de finală, meciul fiind în fapt reeditarea finalei ultimei ediţii a Campionatului European, cand jucătorii latini s-au impus cu 85-63.

Astăzi însă, sunt programate alte două partide din optimile de finala, Turcia-Franţa şi Slovenia-Australia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *