Sergiu Litvinenco: Igor Dodon nu ştia că Mariana Durleşteanu a renunţat la candidatura pentru funcţia de premier

publicat în Moldova pe 17 Martie 2021, 09:59

 

„Din câte am văzut astăzi, Igor Dodon nu ştia că Mariana Durleşteanu a renunţat la candidatura pentru funcţia de premier. Este un gest de apreciat, Mariana Durlşeşteanu a înţeles că nu este jocul ei”, a declarat deputatul PAS Sergiu Litvinenco la emisiunea Punctul pe AZi, de la TVR MOLDOVA.

Potrivit deputatului, discuţii dintre PAS şi socialişti au fost şi vor mai fi.

„Este important ca partidele să conştientizeze necesitatea găsirii consensului pentru a lupta cu pandemia. Pe de altă parte, să conştinetizeze necesitatea unor alegeri anticipate pe care şi le doresc cetăţenii”, a spus Sergiu Litvinenco.

Deputatul a menţionat că preşedintelui Maia Sandu i-a luat timp ca să analizeze situaţia.

„Opţiunea noastră, ca partid politic, rămâne alegerile parlamentare anticipate, doar că trebuie să găsim o soluţie avantajoasă pentru data alegerilor, pentru a minimiza riscurile pandemiei”, a spus deputatul PAS, care a mai precizat că, în cel mai bun caz, învestirea unui Guvern amână alegerile anticipate.

Deputatul PSRM Grigore Novac a declarat în cadrul emisiunii că propunerea preşedintelui Maia Sandu este una complet nereuşită.

„Domnul Grosu va fi sacrificat politic iar Maia Sandu, dacă are respect faţă de Constituţie, va înainta candidatura agreată de majoritatea parlamentară”, a spus Grigore Novac, care a mai menţionat că, la această perioadă, alegerile anticipate nu pot fi luate în calcul în această perioadă.

„Nimeni nu neagă că avem nevoie de aceste alegeri anticipate, dar dacă le facem acum, ar fi iresponsabil, pentru că nu ştim cum va evalua pandemia şi nici ce populaţie vom avea vaccinată”, a spus Grigore Novac.

Andrian Candu, preşedintele Partidului Pro Moldova, a declarat în emisiune că decizia Maiei Sandu este o mişcare constituţională.

„Sper să dezbatem în Parlament, să vedem echipa cu care va veni domnul Grosu, să vedem programul de guvernare. Trebuie să punem accent pe uşurarea a tot ce înseamnă subiecte legate de pandemie. Trebuie să punem accent pe refacerea relaţiilor cu partenerii noştri. Alegerile trebuie să aibă loc atunci când situaţia pandemică va fi sub control”, a spus Andrian Candu.

Site: tvrmoldova.md