Sport

Sergiu Toma a devenit vicecampion european la judo

Până la meciul decisiv pentru medalia de aur el i-a invins, în ordine, pe Vanco Srafov (Macedonia) în 3 minute şi 56 de secunde, cu scorul 10-0, pe Aleksandar Kukolj (Serbia) – ippon dupa un minut şi 51 de secunde, pe Aliaksandr Stsiashenka din Belarus, în 3 minute şi 50 de secunde, prin descalificarea adversarului, pe Ole Bischof (Germania, campion olimpic), prin ippon, dupa un minut şi 25 de secunde, pe Sirazhudin Magomedov (Rusia) – prin hansoke-make (descalificare), după 4 minute si 57 de secunde.

Sergiu Toma a luptat exemplar si in ultimul meci cu un alt campion olimpic, Elknur Mammadli din Azerbaidjan. In primul minut, el a efectuat o secerare din interior a picioarelor rivalului, care s-a salvat ca prin minune de aterizare pe spate pe tatami. Dezavantajat de alonja, judocanul moldovean a parat, pina la gongul final al celor cinci minute de lupta, toate atacurile adversarului. Conform regulamentul, au fost dictate prelungirile de trei minute. In minutul doi, Sergiu Toma a fost surprins de un atac al partenerului sau de intrecere, care l-a invins prin fixare.

Coechipierii Iurie Leu, Vadim Bocan, ambii la categoria de greutate de pina la 73 de kilograme, Valeriu Duminica (81 kg) au cedat in primele partide disputate astazi, fiind eliminati din concurs. Miine se va incadra in concurs ultimul membru al lotului national, Ion Remarenco (90 kg).

Sergiu Toma este campion european de cadeti la categoria de greutate de pina la 66 de kilograme, cistigator al superturneului de la Paris, participant la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Dupa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *