Eveniment

Sesiunea parlamentară de toamnă-iarnă 2011 a luat sfârşit

Mihai Godea: "Vreau să întreb dacă în Republica Moldova este mai puţină sărăcie şi corupţie. S-a produs un fenomen periculos: devalorizarea instituţiei preşedenţiei".

Igor Dodon: "Apreciem pasul lui Marian Lupu de a nu candida la funcţia de preşedinte. Mai există încă şanse să alegem un preşedinte apartinic".

Igor Dodon, grupul socialiştilor: "Cuvintele care marchează anul 2011 sunt incertitudine şi instabilitatea. Unul din motive este nealegerea preşedintelui".

Comuniştii au PĂRĂSIT sala de şedinţe.

Dumitru Diacov (PD): "Noi am obţinut mai multă libertate în 2011".

Ion Hadârcă (PL): "Principala iniţiativă nerealizată a fracţiunii liberale este elaborarea noii Constituţii".

Valeriu Streleţ (PLDM): "Noi nu vom admite alegerile anticipate, în pofida forţelor politice revanşarde".

Valeriu Streleţ (PLDM): "Facem un apel către partidul de opoziţie: temperaţi-vă aspiraţiile de revanşă". 

Vladimir Voronin: "2012 va deveni anul când poporul va lupta pentru dreptul la suveranitate şi va arunca această clică din Alianţă în istorie. Noi, cel mai mare partid din ţară, începem să consolidăm toate forţele pentru această luptă".

Vladimir Voronin, liderul PCRM: "Cuvintele Alianţă, putere şi criză au devenit sinonime".

În mod tradiţional, la sfârşitul sesiunii toamnă-iarnă a Parlamentului liderii fracţiunilor fac bilanţul anului.

 În 2012 se vor împlini 20 de ani de la dispariţia tragică a interepreţilor Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, un cuplu care a transformat în cântec aspiraţiile spre libertate şi independeţă a moldovenilor în anii de cotitură 1989-1991.

Parlamentul a adoptat proiectul de lege iniţiat de Guvern prin care anul 2012 este dedicat lui Ion şi Doina Aldea-Teodorovici. 

Mihai Godea (deputat neafiliat): "Ion şi Doina Aldea-Teodorovici au luptat pentru idealul reîntregirii neamului. Trebuie să trecem de formalitate şi să dăm consistenţă acţiunilor de comemorare în 2012". 

09.40
Deputaţii au aprobat proiectul de hotărâre privind stabilirea datei de desfăşurare a alegerilor repetate a preşedintelui Republicii Moldova.

Parlamentul va încerca să aleagă preşedintele ţării pe 15 ianuarie. Preşedintele Parlamentului şi candidatul AIE la funcţia de preşdinte al ţării, Marian Lupu, a declarat că nu va candida la acest scrutin pentru a oferi posibilităţi de depăşire a crizei politice. 

Sursa video: Privesc.eu

Deputaţii AIE au aprobat proiectul de lege privind poliţia de frontieră. Potrivit modificărilor introduse în lectura a doua, noua structură nu va acţiona în regiunea transnistreană.

E ultima şedinţă a Parlamentului în sesiunea toamnă-iarnă 2011.

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *